Počinje 47. po redu zlatarska manifestacija “Dani kajkavske reči”

Evo što vas očekuje u bogatom programu ovog vikenda

Objavljeno: 15.09.2016. Jelena Jazbec

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora, Ministarstva kulture i Krapinsko – zagorske županije, ove subote u Zlataru započinje tradicionalna, 47. po redu manifestacija “Dani kajkavske reči”. Pučko otvoreno učilište dr. Jurja Žerjavića Zlatar, kao nositelj organizacije, zajedno s Gradom Zlatarom, Radio Zlatarom, Turističkom zajednicom i drugim udrugama i ustanovama, pripremilo je bogat kulturni, zabavni i sportski program, koji će trajati od 17. do 27. rujna.

Meša večernica

Manifestaciju će u subotu u 13 sati otvoriti malonogometni turnir belečkih udruga. U 17.30 sati u crkvi sv. Marije Snježne u Belcu slavit će se meša večernica “z kajkavskemi popevkami”, koju će predvoditi dr. Zvonimir Kurečić. U 19 sati u Galeriji izvorne umjetnosti u Zlataru otvorit će se izložba slika Petra Petrovića iz Đurđevca.
U nedjelju u 10.15 DVD Donja Batina organizira taktičko – tehničku vježbu Vatrogasne zajednice grada Zlatara. U Belcu će se u osam sati okupiti svi rekreativci zainteresirani za pješačenje do Planinarske kuće “Belecgrad”. U 11 sati na rasporedu je sveta misa poldanica u crkvi sv. Marije Snježne. U vrtu DVD-a Belec, u 13 sati održat će se službeno otvorenje 47. Dana kajkavske reči, uz bogat popratni kulturno – umjetnički program, koji će se nastaviti narodnim veseljem u 15 sati, uz nastup grupe TDI.

“Zemlja slame”

Od 16 sati, posjetitelji će na belečkom igralištu moći uživati u paragliding letovima kluba “Sokol” iz Zlatara, te pokaznoj vježbi HGSS-a stanice Krapina. U Osnovnoj školi Belec, u 18 sati održat će se predstavljanje monografije “Remek – djelo barokne umjetnosti – crkva Marije Snježne u Belcu”, te prigodna filatelistička izložba.
U ponedjeljak, na rasporedu je dječja radionica “Zemlja slame”, čiji je voditelj Nikola Faller, a održat će se u Gradskoj knjižnici od 10 do 18 sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba