Dijamantni pir

Supružnici Dominik i Barica Mužek: Da nije bilo ljubavi, ne bi se tak’ dugo uspjeli ni održati skup

Objavljeno: 10.09.2016. mladenmandic

Supružnici, 80-godišnji Dominik i 78-godišnja Barica Mužek iz Vidovca Petrovskog, u kleti Kozjak kraj Svetog Križa Začretja, proslavili su dijamantni pir – 60 godišnjicu vjenčanja. Na proslavi se okupilo 20-ak članova najuže obitelji, kumova i prijatelja.

Poznanstvo iz osnovne škole

– Poznavali smo se još od osnovne četverogodišnje škole u koju smo zajedno išli u Škarićevo, no ljubav je zaiskrila kad mi je Dominik „počel ofirati na lupitvi kuruze“. Bili smo iz istog sela, svega kilometar, dva udaljeni jadan od drugoga, i malo pomalo uz „ofiranje“ me je i zaprosil. Kad smo se ženili, ja sam imala 18, a Dominik 20 godina. Dominik je odmah nakon kaj smo se oženili, morel otići u vojsku u Novi Sad, a ja sam ga doma čekala dvije godine da se vrne – rekla nam je Barica Mužek.
Barica se kod kuće bav ila obiteljskim kućanskim poslovima i poljoprivredom na šest orali zemlje hraneći krave, volove, svinje, kokoši i purice, dok se Dominik nakon odslužene vojske zaposlio prvo u Cestogradnji, a kasnije i u tiskari Vjesnika.

Najvažnija je ljubav

– Bilo je teško, no sve se nekak’ uspjelo izdržati. Najvažnija je bila ljubav, a da nje nije bilo, ne bi se uspjeli ovak’ dugo ni održati skup – rekli su nam Dominik i Barica Mužek koji imaju dvije kćerke – 60-godišnju Josipu i 54-godišnju Višnju koja se oženila za Dalmatinca Duška, te tri unuka – 38-godišnjeg Kristijana, 35-godišnjeg Marija i 25 godišnjeg Duju. Imaju i jednu praunuku, sedmogodišnju Kristijanovu kćer Luciju.

– Unatoč tome što i ja i muž imamo problema s nogama i kičmom i teško hodamo, sretni smo što su kćer Josipa i unuk Kristijan sa svojom suprugom Anitom, ostali živjeti s nama i da nismo ovako bolesni ostali sami. S našim skromnim penzijama, najsretniji smo što možemo bar malo usrećiti i naše unuke, a posebno praunučicu Luciju, koja je ovih dana krenula u prvi razred i koja nam je danas najveća radost u životu – rekli su nam Dominik i Barica Mužek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba