Gospodarski zbor u Krapini

“Rado ću se vratiti – Zagorce izuzetno cijenim, a Zagorke još više”

Objavljeno: 09.09.2016. Jelena Jazbec

U sklopu Tjedna kajkavske kulture, u Krapini je u četvrtak otvoren 24. Zagorski gospodarski zbor. Na ovom najvećem okupljanju zagorskih gospodarstvenika, ove se godine okupilo rekordnih 375 izlagača, na pet tisuća četvornih metara izložbenog prostora, a po prvi puta, osim u sportskoj dvorani i šatorima kod Osnovne škole “Ljudevit Gaj”, Zbor se održava i na Šetalištu hrvatskog narodnog preporoda.
– Prvi put smo ovdje. Zadovoljni smo, četvrtak je prošao odlično, podijelili smo dosta posjetnica i promidžbenih materijala, tako da, ovo je zbilja dobra promocija za tvrtku – rekla je Kristina Tisanić iz poduzeća Valoviti papir Dunapack.
Poduzeće Grading d.o.o. na Gospodarskom se zboru predstavlja četvrti put zaredom.
– Ovdje smo četvrtu godinu zaredom. Nama je svaki sajam uspješan, upoznamo puno novih ljudi, otvori se puno novih prilika za poslovne odnose, a dolazimo i u kontakt s krajnjim korisnicima koji kasnije dolaze u naš prodajni centar i kupuju. Puno ljudi se tu zaustavlja, sakupljaju informacije kako izrađujemo namještaj, izrađujemo li sve po mjeri, kakve su cijene – otkrila nam je Mateja Puljek.

Domaći proizvodi

No, Gospodarski zbor nije samo okupljalište zagorskih gospodarstvenika, nego je poprimio i međunarodni karakter, pa se tako ove godine u Krapini kao zemlja partner predstavlja Slovenija.
– Predstavljamo našu turističku ponudu, odazvali smo se na poziv gospodina Jakoba Štunfa, iz Veleposlanstva Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj, koji nam je ponudio da se besplatno predstavimo na ovom zboru. Dobro je da je ostvarena suradnja između Hrvatske i Slovenije i nadamo se da ćemo uspjeti uspostaviti neke kontakte s budućim gostima iz Hrvatske – rekla nam je Marija Hren iz slovenskih Termi Zreče.
Uz Krapinsko – zagorsku, na Gospodarskom zboru kao županija partner, predstavlja se i Šibensko – kninska županija, a izlagači s kojima smo razgovarali, iznimno su zadovoljni sudjelovanjem na Zboru i boravkom u Zagorju.
– Predstavljam svoje domaće proizvode, likere od meda, med, ocat, propolis, i tako. Prvi puta sam na Gospodarskom zboru, ali ne i prvi puta u Zagorju. Zadnjih 35 godina često sam ovdje, živio sam u Zagrebu i imao puno prijatelja tamo, a s njima sam redovito obilazio Zagorje, gotovo svaki vikend, i uvijek mu se rado vraćam. Odazvao sam se na ovaj Zbor jer je naša županija partner i to nam je dužnost. Nisam komercijalno pristupio, tako da sve što se dogodi, i najmanje, ja sam zadovoljan. Ali obaveza je obaveza. Vi ste bili naši partneri u Skradinu, stoga je naša obaveza da se odazovemo, neovisno o tome kakav posao bio. Rado ću opet doći u Zagorje – Zagorce izuzetno cijenim, a Zagorke još više – ističe Miljenko Čavlina, vlasnik Poljoprivrednog obrta “Prominka”.

Dodjela priznanja i nagrada

S Miljenkom se slaže i Ivan Petrović, vlasnik mljekare I – Pak iz Pakova Sela.
– Predstavljam autohtone izvorne proizvode iz našeg područja, odnosno, sireve. Vi ste bili partner na našem sajmu i zato je naša komora organizirala posjet vama. Ponuda je široka, a ja se iskreno nadam da će Zagorci uživati u proizvodima drniškog kraja, odnosno, Šibensko – kninske županije – pršutu, konjaku, ulju… Ne bih imao ništa protiv toga da se i sljedeće godine vratim. Smatram da treba uvijek dolaziti kupcu jer kupac je taj koji na kraju odlučuje o kvaliteti. Nadam se da ćemo mi biti zadovoljni vama, i vi nama – zaključuje.
24. Zagorski gospodarski zbor završava u subotu, dodjelom priznanja i nagrada za najljepše uređeni izložbeni prostor te svečanom dodjelom zahvalnica svim izlagačima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba