SPONZORIRANI ČLANAK

Direktor Milan Mužar: U Zagorju ukupno zapošljavamo 16 ljudi, a cilj je do 20 zaposlenih u ovoj godini

Objavljeno: 09.09.2016. Jelena Jazbec

Jučer je u Krapini svečano otvorena nova poslovnica poduzeća Tokić, ovlaštenog partnera Autocentra Mužar, na adresi Zagrebačka cesta 26C. Poslovnica se sastoji od 200 četvornih metara poslovnog prostora – trgovine i 220 četvornih metara servisnog prostora.
Poduzeće Tokić, ovlašteni uvoznik i distributer preko 170 najpoznatijih svjetskih proizvođača dijelova za sve vrste osobnih i lakih teretnih automobila, u Hrvatskoj zapošljava 350 ljudi, zajedno s ovlaštenim partnerima tisuću. Ima 113 poslovnica u cijeloj Hrvatskoj, od čega se 95 odnosi na ovlaštene partnere, a 18 na poduzeće Tokić d.o.o. U Zagorju je trenutno pet Tokić poslovnica, od čega četiri drže ovlašteni partneri, a u njima je zaposleno ukupno 27 ljudi. Jedan od ovlaštenih partnera je i Autocentar Mužar, vlasnika Milana Mužara iz Krapine, koji je partnerstvo s Tokićem započeo 2005. godine, kao prvi Tokićev ovlašteni partner u Hrvatskoj.

Povjerenje – ključ uspjeha

– U našoj poslovnici u Začretju i ovdje u Krapini ukupno zapošljavamo 16 djelatnika, a naš cilj je do 20 zaposlenika u ovoj godini. Kada me pitaju kako poslujem s gospodinom Tokićem, uvijek odgovaram kako poslujemo na temeljima kršćanstva i povjerenja, što je najbitnije. Smatram da je to veliki ključ našeg uspjeha – rekao je Mužar prilikom otvorenja poslovnice, ističući kako je cilj otvaranja poslovnice bio približiti se kupcima iz Krapine i pružiti im brzi servis, mogućnost dobivanja kvalitetne usluge u samo nekoliko sati.
Prisutnima se obratio i Ilija Tokić, osnivač poduzeća.
– Osnovali smo poduzeće 1990. godine, brat Stojan i ja. Cilj je tada bio otvoriti jednu do dvije poslovnice, da preživimo i prehranimo obitelj. Nismo ni sanjali da ćemo se tako razviti, no kad uđeš u posao, nema stajanja i uvijek moraš ići dalje. Danas pokrivamo cijelu Hrvatsku, a probijamo se i na strano tržište. Njegujemo i vodimo društveno odgovorno poslovanje, i to bih želio nastaviti. Svake godine imamo rast od nekih 20 posto – istaknuo je Tokić.

Novi centar u Zaboku

Prigodnim govorima obratili su se i Ivan Gadže, predsjednik Uprave poduzeća Tokić d.o.o., zamjenik gradonačelnika Krapine Branko Varjačić, te zamjenik krapinsko – zagorskog župana Anđelko Ferek – Jambrek.
– Zahvalio bih obitelji Tokić i gospodinu Mužaru što su odlučili otvoriti još jednu poslovnicu u našoj županiji i što zapošljavaju 27 ljudi. Ako imate samo jednog nezaposlenog u županiji, i to je previše. Na današnjem tržištu postojite već 26 godina, a s obzirom na današnju konkurenciju, morate biti zadovoljni, jer to znači da dobro radite i da imate kvalitetnu uslugu – istaknuo je Ferek – Jambrek.
Na kraju programa, poslovnicu je blagoslovio upravitelj krapinske Župe sv. Nikole vlč. Tomica Šestak, a Ilija Tokić najavio je kako je poduzeće već u kontaktu s distributerom iz Zaboka, te je zajedno s njime u Zaboku kupljen prostor, u kojem će se sljedeće godine na 800 četvornih metara prostirati još jedan Tokićev centar. Uručene su i donacije Udruzi Hrvatska žena Krapina i Srednjoj školi Krapina.
Po završetku svečanog otvorenja, program je nastavljen u šatoru, uz domjenak i nastup tamburaša.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba