Općinsko vijeće Marije Bistrice

Završena projektna dokumentacija za izgradnju dječjeg vrtića, a otvara se i komunalno poduzeće

Objavljeno: 05.09.2016. Jelena Jazbec

Na sjednici Općinskog vijeća Marije Bistrice, načelnik Josip Milički iznio je izvješće o poslovanju u prvoj polovici 2016. godine. Između ostalog, spomenuo je kako je općina uključena u županijski projekt master plana javne rasvjete “Newlight”. Trenutno se snima postojeće stanje, kako bi se mogla izraditi projektna dokumentacija za rekonstrukciju javne rasvjete. U dijelu naselja Bajsi u Selnici, postavljena je LED javna rasvjeta, u vrijednosti 70 tisuća kuna. Tijekom 2017., trebala bi završiti i treća faza, u kojoj bi javnu rasvjetu dobilo cijelo naselje. Izrađena je i projektna dokumentacija javne rasvjete za šetnicu Zagrebačka ulica i šetnicu uz državnu cestu D29. Dobivena je i građevinska dozvola, a trenutno se čeka otvaranje natječaja.

Proširenje groblja

Među turističkom infrastrukturom, načelnik Milički je istaknuo kako su oličene turističke sjenice na području općine, izgrađeni temelji za skulpture u Parku skulptura te je postavljena pametna klupa u Humu Bistričkom. Biciklistička ruta koja prolazi kroz Mariju Bistricu uvrštena je u međunarodnu rutu koja povezuje Hrvatsku i Sloveniju. Općina će dobiti i Centar za posjetitelje, čije uređenje sufinancira Ministarstvo turizma. Ukupna vrijednost projekta je 450 tisuća kuna, a Ministarstvo turizma sufinancira iznos od 200.500 kuna. Završena je projektna dokumentacija za izgradnju novog dječjeg vrtića, te je predan zahtjev za izdavanje građevinske dozvole. Zahtjev za građevinsku dozvolu predan je i za projekt proširenja groblja i izgradnje nove mrtvačnice, za koji je Ministarstvo graditeljstva osiguralo 119 tisuća kuna. Na groblju u Mariji Bistrici planira se urediti sporedna lijeva grobna staza.

Društveni centar Laz

Planira se i izgradnja Društveno kulturnog centra Laz te se pokreće komunalno poduzeće općine Marija Bistrica, za čiju je privremenu direktoricu imenovana Sanja Slunjski. Na natječaju Ministarstva kulture, Dom kulture dobio je 200 tisuća kuna za zamjenu krovišta, te je nakon raspisivanja natječaja sklopljen ugovor s poduzećem “Ladišić – krovopokrivač i hidroizolater” za navedene radove.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba