“Branje grojzdja” u Pregradi

U devet dana, više od 50 događaja – u nikad bogatijem zabavnom programu nastupaju Darko Rundek, Mejaši, Psihomodo Pop, Begini…

Objavljeno: 02.09.2016. Jelena Jazbec

Gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj i voditeljica pregradske Turističke zajednice Karolina Hostić na današnjoj su konferenciji za novinare predstavili, kako je istaknuo gradonačelnik, nikad bogatiji program lokalno – tradicijske manifestacije “Branje grojzdja”, koja se ove godine održava 46. puta, od 17. do 25. rujna.
– Program po brojnosti događanja nikad nije bio bogatiji. Očekuje nas ukupno više od 50 događanja, između ostaloga, 16 zabavnih, 15 sportskih i osam kulturnih. Istaknuo bih Sajam vinogradarske opreme, koji se ove godine održava po treći puta, u petak, 23. rujna. Po prvi puta, održat ćemo ga na tržnom prostoru u Pregradi, a tamo će biti i šator sa zabavnim programom. Grad partner ove će nam godine biti grad Kutina – rekao je Vešligaj, osvrnuvši se i na sportski program, u sklopu kojeg će se održati Kup mjesnih odbora, igrat će se revijalne utakmice, a obilježit će se i 40 godina djelovanja NK Pregrada. Gradonačelnik je iznimno zadovoljan nikad bogatijim zabavnim program, u kojem će nastupiti Darko Rundek, Željko Krušlin Kruška, Mejaši, Psihomodo Pop, Kumovi, Begini, Kingsi i brojni drugi.

Performans slastica

– Bit će ovdje svega, za sve glazbene ukuse, te vjerujem da će svatko moći naći nešto za sebe. Svake godine nastojimo obogaćivati naš program, a ovo je i treća godina zaredom da naša manifestacija traje devet dana. U Pregradi rado svakoga ugostimo i vjerujem da se svi kući vrate s lijepim uspomenama – zaključio je.
Voditeljica ureda TZ grada Pregrade Karolina Hostić u svojem je izlaganju spomenula Tradicijski sajam, na kojem će se izlagati tradicionalni proizvodi zagorskog kraja, zatim performans slastica kuhara Mislava Božića, predstavljanje turističke karte Pregrade i dječji program, kojeg će, uz tradicionalni dječji disco i Dječje berbarije, ove godine obilježiti i nastup Karle i Dina Miklaužića.

Povorka berača

Kulturni dio programa predstavila je predsjednica KUD-a Pregrada Slavica Vidaček, najavivši kazališne predstave, koncert limene glazbe i glazbene škole, nastupe KUD-ova te središnji događaj, “Povorku berača i beračica”, koja će se održati zadnjeg dana manifestacije, u nedjelju, 25. rujna, s početkom u 11 sati.
S obzirom na to da je osnovni cilj manifestacije njegovanje tradicionalnih običaja Hrvatskog zagorja vezanih uz berbu i preradu grožđa, na predstavljanju programa bio je i član Upravnog odbora udruge vinara i vinogradara “Dobra kapljica”, Dragutin Bračun, koji je najavio kako dobre kapljice tijekom devet dana održavanja manifestacije zasigurno neće nedostajati.
– Mi ćemo i ove godine otvoriti svoju kućicu i imati ponudu svojih vina, s time da će se ove godine održati i druženje vinara bregovite Hrvatske, što znači Međimurja, Zagorja, Prigorja, Moslavine, Plješevice, Jaske i tog zagrebačkog prstena. Bit će to prilika za degustaciju vina najboljih vinara s prostora čitave bregovite Hrvatske, za razmjenu iskustva, upoznavanje novih tehnologija te kvalitetno druženje – otkrio je Bračun.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba