Božo Petrov u Krapini

“Očekujemo barem jedan mandat u trećoj izbornoj jedinici, a nadamo se i drugom”

Objavljeno: 02.09.2016. mladenmandic

Predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov, s nositeljem za III. izbornu jedinicu Robertom Podolnjakom te kandidatima Mosta za Sabor iz Krapinsko – zagorske županije – trećim na listi Leonardom Fulirom, šestom Karmelitom Pavlišom i desetom Karolinom Ciglar, danas su na Trgu Ljudevita Gaja u Krapini održali druženje s građanima.
Predsjednik Mosta Božo Petrov istaknuo je da Mostu unatoč nekim anketama popularnost ne pada te se nada kako će u III. izbornoj jedinici osvojiti barem jedan mandat kao na prethodnim izborima, a nadaju se i drugom mandatu.

“Lutka na koncu”

– Mi sigurno nećemo ulaziti ni u kakvu koaliciju, jer kad uđete u koaliciju, bez obzira što se događa u izvršnoj vlasti, vi ostajete u toj vlasti, a nama je neprihvatljivo da toleriramo osobe koje su u sukobu interesa. Treba se ostvariti suradnja na zdravim temeljima. Za nas je u ovom trenutku neprihvatljivo rješenje s nestranačkim premijerom, i to ne zato što je Orešković bio loš, već zato što će ga iste stranke koje su ga postavile rušiti, bilo SDP, bilo HDZ, jer će htjeti da ta osoba bude njihova lutka na koncu – rekao je Petrov te na pitanje hoće li, ako bude u situaciji da presudi kome se prikloniti, diplomatski odgovorio da će premijer postati onaj koji prikupi 76 potpisa saborskih zastupnika, a najvažniji uvjet zbog kojeg će se Most nekome prikloniti je isključivo gospodarski program, odnosno ustrajanje na reformama regionalne uprave i samouprave, tj. smanjenja broja jedinica lokalne samouprave, rasterećenje i stimuliranje malog i srednjeg poduzetništva, te smanjenje poreza i povećanja neoporezivog dijela dohotka, kako bi se otvarala nova radna mjesta, građani imali više novca za osobnu potrošnju, čime bi se stvorili uvjeti za povećanje BDP-a.

Smanjenje PDV-a nije realno

Na HDZ-ovo predizborno obećanje o smanjenju PDV-a, Petrov je rekao da smanjenje u ovom trenutku nije realno, jer bi se narušila stabilnost proračuna te dodao da će i sam HDZ već prvi dan nakon izbora biti protiv smanjenja. Osvrnuo se i na lokalpatriotizam pri realizaciji projekata, posebno na pitanje o usporenoj gradnji cesta u Zagorju, projekata koje je započeo bivši ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić.
– Razlog usporavanja treba tražiti u Ministarstvu prometa, no ugovori koji su potpisani se moraju realizirati. Mislim da bez obzira tko bio na vlasti, ne bi se smjelo događati da se o realizaciji projekata odlučuje tko je iz koje stranke ili iz kojeg područja dolazi – rekao je na kraju Petrov.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba