VIDEO: Opasan uspon

“Doživljaj je vrhunski, već smo osvojili najviše vrhove Slovenije i stalno tražimo nove izazove”

Objavljeno: 02.09.2016. Jelena Jazbec

 

Bračni par Danijel Voska i Ljiljana Borovečki Voska bave se planinarenjem, a zajednički su već osvojili najviše vrhove Slovenije. Nedavno su kupili i kameru, pa svoje pothvate snimaju i objavljuju, a posljednji video, koji prikazuje njihov uspon na Prisojnik, dio planinskog lanca Julijske Alpe, prikazuje ekstremnost njihova hobija koji, kako i sami priznaju, u sebi krije određene opasnosti, a mnogim bi ljudima utjerao strah u kosti.

– Ovim se hobijem intenzivnije bavimo posljednje dvije godine, iako se planinarenjem bavimo oduvijek. Najčešće planinarimo supruga i ja sami, jer teško je okupiti ekipu, teško se uskladiti zbog obaveza – otkriva Danijel te ističe kako se u dotičnom videu radi o osvajanju najvišeg vrha Prisojnika, koji se nalazi na 2547 metara.

– Naravno da je staza opasna, a i jedna od najzahtjevnijih u Sloveniji. Trebalo nam je malo manje od četiri sata do vrha, i poslije još dva sata do planinarske kuće – kaže.

Unatoč određenoj dozi opasnosti, ovaj bračni par uživa u svom hobiju i ne bi ga mijenjao nizašto.

– Doživljaj je vrhunski. Mnogi nas pitaju: “Kako ste se odlučili na to?” Nije to bila nikakva odluka, jednostavno smo krenuli, a ići ćemo i dalje. Neprestano tražimo nove izazove – ističe Danijel.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter