Prvi glas Zagorja – Katarina Leško:

Pjevanje je predivan hobi, koji ću iz ljubavi raditi još dugo vremena

Objavljeno: 30.08.2016. Alen Brodar

Konkurencija je bila uistinu jaka, u Svetom Križu Začretju u dva je dana nastupilo 18-ero odličnih pjevača, no ovogodišnju titulu Prvog glasa Zagorja zasluženo je ponijela “domača puca”. Katarina Leško, 23-godišnjakinja iz Velike Vesi, osim što se bavi pjevanjem u slobodno vrijeme, studentica je 5. godine Učiteljskog fakulteta odsjeka u Čakovcu te članica Akademskog zbora fakulteta. Prošle je godine na istom natjecanju osvojila treću nagradu.

Od malih nogu

Katarina je pjevati počela već od malih nogu u dječjem zboru, a završila je i osnovnu glazbenu školu za klavir. Prve javne nastupe je započela u srednjoj školi u sklopu školskih projekata, kada su je čuli prijatelji koji su svirali u tadašnjem krapinskom bendu Sindikat i pozvali je da bude njihova pjevačica.
– Prvi nastup sa Sindikatom je bio u Pregradi na “Branju grojzdja” i to je bilo moje prvo susretanje s mnogobrojnom publikom, javnim nastupom u sklopu benda i glavnog vokala. Nažalost, zbog različitih interesa članova i nedostatka vremena za probe, nakon nekog vremena bend je prestao funkcionirati. Sreća u nesreći se dogodila kada sam 2011. godine preporukom prijatelja postala članica sadašnjeg benda, Only Friends & Family – rekla nam je Katarina. U istom bendu inače pjeva i svira i prošlogodišnji Prvi glas Zagorja, Samoborac Roko Vušković.

Uživanje u glazbi

– Prošlo je uspješnih pet godina s bendom, mnogo nastupa i prekrasnih druženja koja su mi puno značila da izgradim samopouzdanje i napredujem u pjevačkom smislu. Na nastupima nisam znala što je trema, jer dok vas okružuje desetak glazbenika, odnosno članova benda, morate biti opušteni i uživati u glazbi koju stvarate – zaključila je Katarina te nam priznala kako glazba jest dio njenog života i uživa u tome, no pjevanje će i dalje ostati samo jedan predivan hobi te nešto što će raditi iz ljubavi još dugo vremena.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba