Velika Gorica

Draženka Grah najbolja traktoristica u zemlji, Mirko Majsec drugi u oranju s konjima

Objavljeno: 29.08.2016. Jelena Jazbec

Najbolji zagorski orači proteklog su vikenda sudjelovali na 14. Natjecanju u oranju Republike Hrvatske, koje se održalo u Velikoj Gorici. Krapinsko – zagorsku županiju predstavljali su: Vilko Kukec, u kategoriji plugova ravnjaka, Božidar Domitran, u kategoriji plugova premetnjaka, Mirko Majsec, u natjecanju s konjima, Draženka Grah, u natjecanju u vožnji traktorom za žene, te suci Tomislav Kuharić i Darko Antonina.

Jedina zagorska oračica

Predsjednica Udruge natjecatelja u oranju KZŽ te jedina zagorska oračica Draženka Grah osvojila je prvo mjesto u vožnji traktora za žene, natjecanju koje se ove godine održalo prvi puta. U natjecanju u oranju, u kategoriji plugova ravnjaka, prvo mjesto osvojio je Saša Višak iz Koprivničko – križevačke županije, dok je naš orač Vilko Kukec zauzeo osmo mjesto. U kategoriji plugova premetnjaka, prvo mjesto osvojio je Zoran Piskač iz Bjelovarsko – bilogorske županije, dok je Božidar Domitran zauzeo jedanaesto mjesto. U natjecanju u oranju s konjima, prvo mjesto osvojio je Josip Jukić iz Bjelovarsko – bilogorske županije, dok je Mirko Majsec osvojio drugo mjesto.

Svjetsko natjecanje

Pobjednici u oranju kvalificirali su se na Svjetsko natjecanje u oranju, koje će se sljedeće godine održati u Keniji. U sklopu manifestacije, održana je i izložba poljoprivredne mehanizacije te Gospodarski sajam na kojem se predstavilo 13 županija, 26 OPG-ova, kućnih radinosti, obrta i tvrtki, te 12 izlagača na tlu. Po prvi puta, u sklopu glavnog događaja, organizirana je i vuča klada konjima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba