Festival unutar festivala

Drugi po redu Krapinjon kroz četiri dana donosi pregršt zabavnih i edukativnih sadržaja

Objavljeno: 26.08.2016. Alen Brodar

U sklopu Tjedna kajkavske kulture, u Krapini će se po drugi puta održati i festival Krapinjon, koji će trajati od 8. do 11. rujna, a organizira ga Udruga Tavan.
Kako kažu organizatori, radi se o festivalu koji na kreativan i zabavan način bavi popularizacijom znanosti te promiče edukaciju, kulturne vrijednosti i umjetnost.

Tema je povijest

Ovogodišnja tema je povijest, a kroz četverodnevni sadržaj posjetitelji će moći uživati u oživljenoj povijesti kroz interaktivni srednjovjekovni tabor, koji uključuje razne radionice, igre, povijest Hospitala, mačevanje i streličarstvo, pisarnu te Legendu o svetom Jurju i zmaju, a organizirat će se i koncerti, foto natječaj, predstave, izložbe, pub quiz, street art te povijesna predavanja.
– Za vrijeme trajanja festivala, na derutnom zidu kod DVD-a Krapina, kroz svoj umjetnički izražaj tragove će ostavljati majstori street arta. Ideja je bila da Krapinjon bude sadržajno bogatiji, no s obzirom na nedostatak novca, pokrenuli smo crowdfunding kampanju, u sklopu koje pozivamo građane da na bilo koji način doprinesu našoj inicijativi, ako ne novčano, onda materijalima, poput boja za street art ili likovne radionice, osvježenjima za izvoditelje aktivnosti i volontere, ili na bilo koji drugi način – rekao nam je jedan od organizatora Darko Herceg, dodajući da je u kampanji dosad prikupljeno oko tisuću kuna, a još se može pomoći do 1. rujna.

Traže podršku

– Recite svojim prijateljima, podržite nas na društvenim mrežama. Javite nam se, volimo konstruktivne kritike i tople riječi pohvale i ohrabrenja. I na kraju, svojim nas dolaskom i dobrim provodom potaknite na buduće projekte – poručuju organizatori.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba