Donja Stubica

Održana završnica projekta “Uključivo socijalno društvo”, vrijednog 1,4 milijuna kuna

Objavljeno: 25.08.2016. Alen Brodar

U Termama Jezerčica u Donjoj Stubici u srijedu je održana završna konferencija projekta “Uključivo socijalno društvo”, čija je ukupna vrijednosti 1,4 milijuna kuna, a financiran je u potpunosti sredstvima Europskog socijalnog fonda.
Nositelj projekta bio je Centar za rehabilitaciju Varaždin, a Krapinsko-zagorska županija, uz Varaždinsku županiju i Socijalnu zadrugu Humana Nova Čakovec, jedan od partnera projekta.

Svrha projekta bila je razvoj kvalitetnih socijalnih usluga za osobe s tjelesnim i/ili intelektualnim poteškoćama koje su korisnicima trebale omogućiti samostalniji život kroz razvijanje kompetencija potrebnih na tržištu rada.

Inače, ovo je treći za redom projekt Centra za rehabilitaciju Varaždin na kojem je Krapinsko -zagorska županija bila partner. Nastavak je to dugogodišnje uspješne suradnje u realizaciji projekta koji imaju svrhu ne samo unaprijediti kvalitetu života korisnika u ustanovi, već i doprinijeti razvoju usluga u zajednici i prevenciji institucionalizacije. Ukupno je na ovaj način kroz tri projekta povučeno oko pet milijuna kuna.
Konferenciji je uz zamjenicu krapinsko – zagorskog župana Jasnu Petek prisustvovala i Bernardica Juretić, tehnička ministrica socijalne politike i mladih, Juraj Srebačić, gradonačelnik Donje Stubice te Ivan Božić, upravitelj Zadruge Humana Nova.

Po završetku konferencije tehnička ministrica i zamjenica župana obišle su Centra za rehabilitaciju Varažin, Podružnicu Pustodol koja u ovom trenutku smještava 236 korisnika, djece i mladih s težim tjelesnim i/ili intelektualnim poteškoćama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba