Svetokriški tjedan kulture, zabave i sporta

Večeras Festival mažoretkinja i koncert Kirjalesa, sutra dječji “Prvi glas Zagorja”

Objavljeno: 24.08.2016. mladenmandic

Danas će se sklopu programa Tjedna kulture, zabave i športa u Svetom Križu Začretju održati Festival zagorskih mažoretkinja. Organizatorima, Začretskim mažoretkinjama na glavnom mjesnom Trgu, pridružit će se još šest grupa mažoretkinja, iz Dubrovčana, Radoboja, Belca, Zlatar Bistrice i Mača te Gradski puhački orkestar i mažoretkinje iz Krapine. Festival mažoretkinja počinje u 19 sati, no prije toga je sportski uvod i program za djecu. U 15 sati prijateljsku nogometnu utakmicu odigrat će pioniri Jedinstva i zagrebačkog Trnja, a nastavlja se i mininogometni noćni turnir.

Kazališna predstava

U 18.15 sati na Trgu kraljice Jelena na rasporedu je kazališna predstava za djecu kazališta Šareni svijet “Gdje raste zdrava hrana, usred polja ili stana”. Po reviji mažoretkinja, koncert će sa svojim gostima održati Vokalna skupina Kirjales. Kao gosti nastupit će Željko Grozaj, Iva Ranogajec Inkret, Vokalni sastav Kajda i tamburaši KUD-a Lovro Ježek iz Marije Bistrice. Zabavni program u večernjim satima nastavit će na Trgu hrvatske kraljice Jelene uz Tamburaške sastave Stari šarmeri i Vinski brati te na igralištu NK Jedinstvo uz grupu “Prijatelji bend.

Jazz večer, “La Gef” i Arka

Sutra će se nakon otvorenja izložbe “Inspirited by” u zgradi Općine u 19 sati, od 19.30 na Trgu hrvatske kraljice Jelene održati Dječji festival “Prvi glas Zagorja”. U 21 sat započet će Jazz večer uz “Local Jazz Combo” i Adalberta Turnera Jucija, u 22 sata je koncert grupe “La Gef”. Na igralištu NK Jedinstvo, sve posjetitelje zabavljat će Tamburaški sastav Arka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba