Ministarstvo gospodarstva

Na raspolaganju 105 milijuna eura za ulaganje u istraživačku infrastrukturu

Objavljeno: 24.08.2016. mladenmandic

Ministarstvo gospodarstva ovih je dana raspisalo javni natječaj za dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnog novca za projekt “Podrška razvoju Centara kompetencija”. Natječaj će se financirati iz EU fondova, a na raspolaganju će biti 105 milijuna eura, s maksimalnom vrijednosti potpore po prijavitelju do 15 milijuna eura.

Na natječaj se mogu javiti poduzetnici, organizacije za istraživanje i širenje znanja (izuzev znanstvenih organizacija) i pravni subjekti koji nisu poduzetnici, ali žele ulagati u istraživačku infrastrukturu.
– To je nov iskorak u razvoju našeg gospodarstva koji će omogućiti razvijanje konkurentnih i globalno prepoznatljivih proizvoda i usluga – naglasio je na predstavljanju ministar gospodarstava Tomislav Panenić.

– Nije dovoljno samo ulagati u znanost i istraživanje. Hrvatska mora kroz takva ulaganja stvoriti nove proizvode i usluge koji će joj omogućiti izlazak na strana tržišta i značajnije povećanje konkurentnosti, a samim time i rast gospodarstva – rekao je pak ministar regionalnog razvoja i fondova EU, Tomislav Tolušić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba