Ljetna geološka škola

Mališani se upoznaju sa svijetom fosila, geološkom poviješću Zemlje te životom krapinskog pračovjeka

Objavljeno: 23.08.2016. mladenmandic

U Muzeju krapinskih neandertalaca u ponedjeljak je započela 17. Ljetna geološka škola koja će se održavati do petka. Kako nam je rekla Vlasta Krklec iz Muzeja krapinskih neandertalaca, geološke i paleontološke radionice namijenjene djeci predškolske dobi i osnovnih škola, održavat će se svakog dana do petka od 10 do 12 sati.

Tradicija od 17 godina

Program se odvija kontinuirano 17 godina zaredom pod vodstvom muzejske savjetnice mr.sc. Vlaste Krklec i njezinih suradnika , a u radionicama sudjeluje i do 50 polaznika iz različitih dijelova Krapinsko – zagorske županije, Zagreba i okolice te ostalih krajeva Hrvatske.
– Cilj programa je da se djeca na zanimljiv i zabavan način upoznaju s osnovama geologije i paleontologije, svijetom fosila, geološkom poviješću Zemlje te životom krapinskog pračovjeka. Uz obilazak stalnog postava Muzeja i Nalazišta Hušnjakovo gdje se odvijaju igre u kojima se djeca uživljavaju u ulogu krapinskog pračovjeka, organiziraju se i kreativne likovne radionice, modeliranje u glini, radionice izrade kamenih alatki i prapovijesnog lova.

Rad na terenu

Svakako najzanimljiviji dio programa je rad na terenu gdje sudionici pomoću geološke opreme i alata istražuju i pronalaze fosile i minerale. Nakon istraživanja na terenu sudionici pronađene okamine proučavaju u malom geološkom laboratoriju. Zanimljivo petodnevno učenje kroz zabavu i druženje završit će se dodjelom diploma – rekla nam je Vlasta Krklec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba