Sveti Križ Začretje

Načelnik Marko Kos: Radimo 365 dana u godini, ovaj naš Tjedan samo je vrhunac svega i svi su dobrodošli

Objavljeno: 20.08.2016. Alen Brodar

Na pozornici na Trgu hrvatske kraljice Jelene u Svetom Križu Začretju svečano je otvoren 48. po redu Tjedan kulture, zabave i športa, jedna od najposjećenijih zagorskih manifestacija.

Bogata povijest i kultura

– Svih 365 dana u godini putevi, što se tiče gospodarstva, vode u Sveti Križ Začretje, ali ovo je mjesto bogato poviješću i kulturom. Čak 48 godina ovakve manifestacije, a ove godine toliko događanja i izuzetno kvalitetan program. Nadam se da će ovih sedam dana Začretje biti krcato ljudima, što domaćih, što njihovih gostiju i turista. Domaći ljudi uzeli su stvar u svoje ruke, to je jedna sinergija, prije svega, svetokriških udruga, a nakon toga Općine i uz malu pomoć Županije i sada imamo krasan program, za koji vjerujem da će privući mnoštvo turista. Sve naše manifestacije koje radimo u Zagorju tijekom godine, sve je doprinos jednoj turističkoj ponudi Krapinsko – zagorske županije, koja se svakim danom sve više dokazuje kao “Bajka na dlanu” – rekao je župan Kolar otvarajući 48. Tjedan kulture, zabave i športa, pozvavši sve da posjete Sveti Križ Začretje.
Kao gost došao je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji nije propustio reći da je zagorski zet i da je zaljubljen u ovaj kraj.
– Bili smo danas u Varaždinu, a sada smo u srcu Zagorja, u Svetom Križu Začretju. Zagorje je uistinu bajka na dlanu, ono je hrvatska Švicarska. To treba njegovati, pogotovo ovakve manifestacije kao što je svetokriški Tjedan. Moram još reći da bi Zagorje bez Zagreba teško, ali Zagreb bez Zagorja nikako – zaključio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, dok je domaćin, načelnik Svetog Križa Začretja Marko Kos, koji je za njega spremio kao poklon jednu tamburu, dodao da je ovaj Tjedan kulture, zabave i športa, 48. po redu, na neki način kruna svih događanja koja imaju kroz cijelu godinu.
– Pokušavamo privući što je više moguće posjetitelja iz Zagreba i naše okolice. Tako da je ovo uistinu hvalevrijedna manifestacija sa više od 70 događanja u samo tjedan dana. Od sporta za najmlađe, do zabave i kulture za malo starije. Svake je godine bolje, jer iz godine u godinu ispravljamo neke pogreške od one prethodne i mogu reći da već sada počinju pripreme za 49. Tjedan. Svake godine stvaramo nove sadržaje, obogaćujemo ih za domaće, ali se prilagođavamo i novim trendovima i kroz zabavne sadržaje te enologiju i gastronomiju privlačimo sve veći broj turista. Dobrodošli u Sveti Križ Začretje – pozvao je načelnik Marko Kos.

Izložba Felixa

Kao uvertira svečanom otvorenju, u svetokriškom je Dvorcu održana izložba karikatura Srećka Puntarića – Felixa, a dan je započeo već rano ujutro, dječjom biciklističkom utrkom, a potom i turnirom u hokeju na travi, na igralištu NK Jedinstvo. Od 20 sati na Trgu hrvatske kraljice Jelene koncert je održao Puhački orkestar Pačetanci, a nakon otvorenja je KUD Sveti Križ Začretje koncertom obilježio 40 godina djelovanja. Kasnije na igralištu NK Jedinstva koncert održava jedna od najvećih balkanskih zvijezda, Željko Joksimović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba