Pomoć dalmatinskim kolegama

Na Dugom otoku i u Zatonu kraj Nina, sve do rujna, s tri vozila dežura i pet zagorskih vatrogasaca

Objavljeno: 16.08.2016. mladenmandic

 

I ovog ljeta vatrogasci iz Krapinsko – zagorske županije aktivni su u preventivnim dežurstvima na Jadranskoj obali. U sklopu Programa aktivnosti Vlade RH u provedbi posebnih mjera zaštite od požara, određene su lokacije za pojačana vatrogasna dežurstva. Vatrogasci iz Zagorja tako su na ispomoći na Dugom otoku u mjestu Božava, na sjeveru otoka. Kako nam je rekao zapovjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije Marijan Lovrenčić, na Dugom otoku postoji DVD u mjestu Sali koje je na južnom dijelu i udaljeno je od mjesta dežurstva zagorskih vatrogasaca skoro 50 kilometara.

Velika odgovornost

– Odgovornost za sigurnost mještana i turista, za naše vatrogasce je velika. Uz njih na toj lokaciji još su tri sezonska vatrogasca iz redova mještana te voditelj dislokacije iz sastava Državne vatrogasne intervencijske postrojbe iz baze u Zadru. Naši vatrogasci dežuraju u smjenama po dvojica, a smjena je u trajanju od 14 dana. Vozila s kojima dežuraju su također iz Krapinsko – zagorske županije. Tu je navalno vozilo s alatom za tehničke intervencije iz JVP Krapina i vozilo za gašenje šumskih požara i raslinja iz DVD-a Gornja Šemnica. Vatrogasci su do sada u protekle tri smjene imali tri požarne intervencije koje su uspješno sanirali – rekao nam je Lovrenčić.
I dok su jedni vatrogasci iz Zagorja na Dugom otoku, vatrogasci iz DVD-a Tugonica – Podgrađe sa svojim su navalnim vozilom na dislokaciji u Turističkom naselju Zaton kraj Nina u Zadarskoj županiji. U Zatonu su od 20. lipnja i bit će do početka rujna i to po trojica u smjeni od deset dana.

Tehničke intervencije

Kako su nam rekli predsjednik Vatrogasne zajednice općine Marija Bistrica Stjepan Skuliber i vatrogasac Davor Stjepan Rukav, na svu sreću dosad nisu morali intervenirati, ali svakodnevno sudjeluju u tehničkim aktivnostima čišćenja, zalijevanja i ostalog što od njih zatraže vlasnici. Inače, u obilasku vatrogasaca iz DVD-a Tugonica Podgrađe, nedavno su bili i načelnik Marije Bistrice Josip Milički, predsjednik Općinskog vijeća Teodor Švaljek i rektor Svetišta Majke Božje Bistričke mons. Zlatko Koren.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba