ULOV ŽIVOTA

Ribič Ivan Lovrenščak iz Krapine ulovio grdosiju – tolstolobika od 30 kilograma!

Objavljeno: 14.08.2016. Alen Brodar

Kada je član ŠRD-a Krapina, 52-godišnji Ivan Lovrenščak, jutros krenuo na jezero u Škarićevom u ribolov na šarane, nije ni slutio da ga čeka ulov života.

Krenuo na šarane

– Šarani mi baš nisu grizli, pa sam promijenio mamac i stavio wobbler – varalicu, za štuke i somove. Međutim, umjesto jednog od tih predatora, oko 8.30 sati zakačio sam udicom kapitalca – tolstolobika teškog 30 kilograma. Borba je trajala nešto više od 15 minuta, a onda su, kada su vidjeli o kakvoj se ribetini radi, u pomoć priskočili kolege ribiči i uspjeli smo ga izvući na obalu. Bila je to prava borba, mislio sam da će mi štap istrgnuti iz ruku. Nije to troma riba, nema bez veze u imenu naziv bik. Stvarno je kao da se borite s bikom – pričao nam je Lovrenščak, još uzbuđen zbog kapitalnog ulova.
Kaže da su rijetki ulovi tolstolobika, budući da je to riba koja se hrani isključivo fitoplanktonom i da kod nas nema za kupiti profesionalnih mamaca, najbliže je po njih otići u Mađarsku, a ni tamo nisu jeftini.

Bit će to dobar fiš

– Što da kažem, zahaklao sam ga za donju usnu povlačeći mamac jezerom, ali to ne umanjuje vrijednost ulova. Sada ćemo ga očistiti i podijeliti s prijateljima. Bit će to dobra fešta uz fiš – zaključio je presretni Ivan, koji se ribolovom bavi 15 godina, a ovo mu je dosad najveći ulov.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba