ODLUKA VRHA STRANKE

Žarko Tušek ponovo predvodi listu HDZ-a u III. izbornoj jedinici na predstojećim parlamentarnim izborima

Objavljeno: 12.08.2016. Alen Brodar

 

Žarko Tušek, predsjednik HDZ-a Krapinsko – zagorske županije, ponovno će predvoditi listu HDZ-a i partnera u III. izbornoj jedinici na predstojećim parlamentarnim izborima. Iako su se u većini medija jučer pojavile špekulacije da bi Tušek prvo mjesto na listi za III. izbornu jedinicu s prošlih izbora trebao prepustiti stranačkoj kolegici Sunčani Glavak, najviša stranačka tijela – Predsjedništvo, Središnji odbor te Nacionalno vijeće – koja su tijekom cijelog jučerašnjeg dana zasjedala i raspravljala o predstojećim parlamentarnim izborima te sastavu lista za Sabor po izbornim jedinicama, demantirala su ih, te su Žarku Tušeku, inače i članu Predsjedništva stranke, još jednom dali povjerenje, odredivši da je upravo on najbolji izbor da predvodi HDZ i partnere do najboljih mogućih rezultata u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, na izborima koji će se održati 11. rujna.

Plenković uz Tušeka

Time je i novoizabrani predsjednik HDZ-a Andrej Plenković potvrdio da čvrsto stoji uz Žarka Tušeka, koji se pokazao kao saborski zastupnik, ali i kao čelnik županijske organizacije stranke, što je Plenković rekao i kada je početkom srpnja bio u Krapini.
– To je izborna jedinica u kojoj smo ostvarivali odlične rezultate i za vrijeme izbora za EU parlament, kada sam bio nositelj liste. Siguran sam da ćemo ostvariti odličan rezultat i na predstojećim izborima. Vodit ćemo računa da na listama zastupnici budu autentični predstavnici Krapinsko – zagorske, Međimurske te Varaždinske županije, čime jačaju svoju vjerodostojnost i snagu stranke – govorio je tada Plenković, dodajući da će se osloniti na kvalitetne ljude, koji su politički i stručno dokazani, koji su dosljedni i mogu pridonijeti podizanju povjerenja u HDZ.

Sunčana Glavak peta

– Želim da te liste budu sastavljene i temeljem prijedloga sa županijske i lokalnih razina, da budu oplemenjene političarima nacionalne razine i da budu zdravi spoj iskustva i mladosti – zaključio je tada Plenković.
Drugi na listi u III. izbornoj jedinici će biti Anđelko Stričak, a treći dosadašnji ministar gospodarstva Darko Horvat. Četvrti je Josip Križanić, dok je Sunčana Glavak tek peta.

Najnovije po kategorijama

“Želimo osvijestiti javnost o prisutnosti projekata omogućenih EU sredstvima u lokalnoj zajednici, ali i zadržati svijest građana o uključenosti rezultata EU projekata u naše svakodnevne živote”

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter