Gornja Stubica

Šest dana zabave, učenja i otkrivanja povijesti u Muzeju seljačkih buna

Objavljeno: 12.08.2016. Jelena Jazbec

Muzej seljačkih buna u Gornjoj Stubici od 29. kolovoza do 3. rujna, od 10 do 13 sati, organizira besplatne edukativno – zabavne radionice za djecu. U ponedjeljak, 29. kolovoza, započinje “Arheološka slagalica”, u sklopu koje će mladi sudionici obići arheologiju u stalnom postavu, a u praktičnom dijelu upoznati pravo arheološko nalazište i vidjeti što se radi s nalazima. Imat će priliku i sami isprobati restauratorski posao – spajanje keramike.

“Lov na blago”

Na Kartografskoj radionici u utorak, vidjet će kako su karte i planovi izgledali prije GPS-a, a u praktičnom dijelu izrađivat će svoj plan naselja. Srijeda je dan rezerviran za konje – djeca će učiti o tome koliku su važnost konji imali kroz povijest, te naučiti nešto novo o njima. Pridružit će im se djelatnici Centra “Ritam s konjem” te će imati priliku bolje se upoznati s konjima, češljati ih, plesti im grivu te besplatno jahati. U četvrtak je na rasporedu upoznavanje sa srednjovjekovnim oružjem, a sudionici radionice izrađivat će i ukrašavati bezopasne replike oružja, te učiti streličariti. Oni koji ne vole oružje, vidjet će nakit i odjeću iz vremena kada su u dvorcima živjele grofice i grofovi te će imati priliku izraditi svoje ukrase. Petak je predviđen za pustolovni “Lov na blago”, u sklopu kojeg će djeca morati odgonetnuti zadane tajne i uz pomoć karte doći do skrivenog Oršićevog blaga.

Dan za obitelj

Subota je dan za obitelj, pa će na radionici, uz pomoć suvremenih hobby art tehnika, djeca izraditi kronike svojih obitelji, a nakon upoznavanja s osnovama heraldike, i vlastiti grb.
– “Muzej prije škole” idealno je mjesto za naučiti nove stvari i pri tome se dobro zabaviti, a sve dodatne informacije možete dobiti na broj telefona 049/587 – 889 i 049/587 – 880 – poručuju organizatori.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba