UOČI “ŠPANCIRFESTA”

I ove godine bogat glazbeni program s više od 40 izvođača – nastupaju Manu Chao, Esma Redžepova, The Frajle, Perpetuum Jazile…

Objavljeno: 12.08.2016. Jelena Jazbec

Jedan od najposjećenijih uličnih festivala u Hrvatskoj, varaždinski “Špancirfest”, ove će se godine održati od 19. do 28. kolovoza, a tijekom deset festivalskih dana posjetiteljima će pružiti jedinstveni umjetnički doživljaj, u čijem će stvaranju sudjelovati profesionalni i amaterski umjetnici iz cijelog svijeta.
Festival u petak, 19. kolovoza, otvaraju TBF i Varaždinski komorni orkestar, Jinx i Zabranjeno Pušenje. Sljedećeg dana od 17 do 18 sati na rasporedu je Susret oldtimer biciklista, a u večernjim satima organizatori pripremaju pravu poslasticu – Hommage Arsenu Dediću, na kojem će nastupiti Matija Dedić, Tedi Spalato, Lea Dekleva i Zoran Predin. Od 20 sati na Korzu svi zainteresirani posjetitelji moći će uživati u plesnom light showu Moonlight Invasiona, a u 21 sat, na prostoru Starog grada, nastupit će Neki Novi Klinci – Balašević Tribute Band. U nedjelju će nastupiti Damir Urban, Electric Swing Circus, Leteći odred i Teška industrija te Pips, Chips & Videoclips.

Studio smijeha

U ponedjeljak u 20 sati, ljubitelji kazališta mogu uživati u monodrami Zijaha Sokolovića “Međuigre 0 – 24”. Večernji glazbeni program donosi raznoliku ponudu, pa će tako nastupiti: Kiša metaka, Orthodox Celts, Patrick Walker Trio, Opća opasnost i Brkovi.
U utorak, svojim dojmljivim nastupima i akrobacijama, publiku će zabavljati Cheerleading klub “Bravo”. Od 20 sati, do suza ćete se nasmijati uz komičare popularnog Studija smijeha – Vlatka Štampara, Marinu Orsag, Tina Sedlara i dr.
U glazbenom dijelu programa, toga dana nastupit će Postolar Tripper, Vlado Kreslin, Picksiebner i Manu Chao La Ventura. Kazalište Merlin u srijedu će igrati svoju predstavu “Don Quijote”, a publiku će zabavljati The Frajle i Atomsko sklonište.
Za dnevnu dozu smijeha u četvrtak pobrinut će se Branko Đurić sa svojim stand up nastupom “Đurologija”. Od 21 sat publiku će zabavljati poznata makedonska pjevačica romske glazbe Esma Redžepova, te hip hop sastav Elemental.

Brojne radionice

Petak je rezerviran za nastup Zvonka Bogdana, grupe Pavel i Gustafa. Predzadnjeg dana festivala, u subotu, na Korzu će se održati susret povijesnih postrojbi, nastupit će Circo Pitanga – cirkus, Perpetuum Jazzile, Pravila igre, Auguste, Kawasaki 3P, Lovely Quinces, Tony Cetinski i Punčke.
U velikoj završnici posljednjeg dana festivala nastupit će Neno Belan & Mediteran Orchestra, Siddharta, Russkaja, Žiga i Bandisti, a ovogodišnje izdanje Špancirfesta zatvara Hladno pivo.
Osim u glazbenom i umjetničkom programu, posjetitelji će moći sudjelovati i na brojnim radionicama, poput foto, video, lutkarske i likovne radionice, radionice scenografije i kostimografije itd. Tu je i program za najmlađe, poput predstava za djecu i priča za laku noć. (Jelena Jazbec)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba