Susreti osoba s invaliditetom

Vlasta Hubicki: Nakon ovakvih susreta, svi svojim kućama odlazimo bogatiji i zadovoljniji

Objavljeno: 11.08.2016. mladenmandic

U Mariji Bistrici, jučer su, u organizaciji Udruge invalida Donja Stubica, održani 25. Susreti osoba s invaliditetom. Predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki je na otvaranju međunarodnog susreta istaknula kako joj je izuzetna čast pozdraviti ovaj jubilarni 25. Susret i hodočašće osoba s invaliditetom u Mariju Bistricu.

Tradicija Hrvata

– U tradiciji nas Hrvata je da jednom godišnje dođemo u Mariju Bistricu, zahvalimo se za sve što smo do sada imali i preporučimo za sljedeće razdoblje. Među nama više nema nekih starih lica, ali zato mi je drago što vidim puno novih, koji nastavljaju ovu dugu tradiciju. Udruzi invalida Donja Stubica čestitam na 40 godini rada, a svima zajedno želim puno zdravlja i nastavak ovakvih druženja s kojih svi svojim kućama odlazimo bogatiji i zadovoljniji – poručila je Hubicki.
Na druženju u Mariji Bistrici okupili su se predstavnici osoba s invaliditetom iz Hrvatske, Slovenije i Italije koji su, uz organizirano druženje i sportska natjecanja, nazočili i svetoj misi te križnom putu. Na Susretu je bio i gradonačelnik Donje Stubice Juraj Srebačić, predsjednik Hrvatskog saveza udruga invalida rada Josip Petrač, kao i predstavnici Općine Marije Bistrica i Centra za socijalnu skrb Donja Stubica.

Dobrodošlica gostima

Dobrodošlicu gostima je u ime organizatora poželio predsjednik Udruge invalida Donja Stubica Stjepan Ključariček. Inače, Udruga invalida Donja Stubica osnovana je 1975. godine. Od osnivanja je kroz nju prošlo više od 1300 osoba s invaliditetom s područja bivše općine Donja Stubica, dok danas okuplja nešto manje od 700 članova.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba