Promicanje volontiranja

Mladi iz udruge “Feniks” prezentirali svoj projekt Lokalni volonterski centar “Orkas”

Objavljeno: 11.08.2016. Jelena Jazbec

Udruga mladih “Feniks” u Gradskoj je vijećnici u Oroslavju održala prezentaciju projekta Lokalni volonterski centar “Orkas”. Radi se o nastavku istoimenog projekta koji je započeo u kolovozu 2015., jer je kroz provedene aktivnosti utvrđena potreba za daljnjim razvojem projekta, ali i velika zainteresiranost građana za uključivanje u projektne aktivnosti.

80 tisuća kuna

Projekt je financiran novcem Ministarstva socijalne politike i mladih, u iznosu od 80 tisuća kuna, a dobiven je na temelju natječaja. Nositelj projekta je Udruga mladih “Feniks”, dok su projektni partneri: Grad Oroslavje, Grad Donja Stubica, Općina Stubičke Toplice, Osnovna škola Oroslavje, Srednja škola Oroslavje i Centar za socijalnu skrb Donja Stubica.

Festival volontera

Cilj projekta, koji će trajati do kolovoza 2017., je razvoj volonterstva, promicanje vrijednosti volontiranja na području Oroslavja, Donje Stubice i Stubičkih Toplica, razmjena informacija o ponudi i potražnji volonterskog rada i obrazovanje građana o volontiranju. U sklopu projekta, organizirat će se radionice na temu “Menadžment volontera” i “Biti volonter”, održat će se drugi po redu Festival volontera, konferencija “Volonterstvo u Hrvatskoj”, instrukcije za djecu iz socijalno ugroženih obitelji te druge volonterske akcije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba