Dječji srednjovjekovni tabor

Mališani sudjelovali na radionicama streličarstva i mačevanja, ukrašavali tradicijske igračke i plesali povijesne plesove

Objavljeno: 11.08.2016. Jelena Jazbec

U sklopu proslave Dana općine, u Konjščini je proteklog vikenda održan prvi po redu Dječji srednjovjekovni tabor kod Starog grada, u organizaciji Društva Naša djeca Konjščina i Odreda izviđača “Ivančica” iz Konjščine. Osim domaćina, sudjelovala su i druga zagorska Društva Naša djeca, iz Bedekovčine, Budinščine, Hrašćine i Zlatar Bistrice. Posebni gosti bili su “Ivanečki vitezovi” iz Ivanca.

Igra i radost

– Cilj ovog događaja bio je da se svi zajedno vratimo u neka davna vremena, da vidimo kako se nekad živjelo, radilo, a ponajprije kako su djeca u nekim davnim, prošlim vremenima provodila svoje vrijeme, igrala se, učila i pripremala za život, koji se u nekim dijelovima uvelike razlikovao od današnjeg, a u suštini, djeca su ipak bila samo djeca i živjela su za igru i radost – poručuju organizatori.

Predavanje o povijesti

S tim ciljem, mališani su mogli aktivno sudjelovati u četiri radionice: streličarstvu, u suradnji s članovima Streličarskog kluba “Grofovi Konjski”, mačevanju s “Ivanečkim vitezovima”, ukrašavanju tradicijskih igračaka sa Zvonkom Majdakom te plesnoj radionici povijesnih plesova pod vodstvom Vlaste Rittig, voditeljice plesnog studija “Divertimento” iz Zagreba.
Profesor Dragan Roksandić održao je i predavanje o povijesti Starog grada i same Konjščine, te sudionike uveo u priču o sunčanom satu iz 1530. godine, koji se čuva u Muzeju seljačkih buna u Gornjoj Stubici.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba