MOJE SAVRŠENO VJENČANJE

Cvijeće – najvažniji detalj za potpuni vizualni doživljaj

Objavljeno: 10.08.2016. zagorjeinternational

Na dan vjenčanja, osim vjenčanice i odijela, kao najvažniji detalj za potpuni vizualni doživljaj, jest cvijeće. Zbog toga je važno odabrati pravog cvjećara, koji će znati vaše želje pretvoriti u stvarnost.
Ukoliko ste zaželjeli cvijeće koje cvate sezonski, morate provjeriti može li se ono nabaviti u razdoblju u kojem ste zakazali svoj datum vjenčanja. Zato je uvijek dobro imati i rezervu, a to je cvijeće koje je dostupno tijekom cijele godine, kao što su: ruže, hortenzije, orhideje, karanfili, kale i slično.
Na svojem vjenčanom buketu, mlada ne bi trebala štedjeti, zato što će upravo on, zajedno s njome, biti na gotovo svim fotografijama i neprestano u centru pažnje. Možete ga i personalizirati, te u njega ubaciti neki detalj, kako bi povezali svoj dan vjenčanja s prijašnjim događajima. Važno je da cvijeće u buketu bude povezano, ili identično kao i cvijeće u sali i u crkvi.
Što se tiče odabira boja cvijeća, najvažnije je da ono ne bude prešareno. Najbolje je odabrati jednu do dvije boje, odnosno jednu do dvije vrste cvijeća koje se nadovezuju. Kada se kombiniraju jedna do dvije boje, postiže se elegancija i dekoracije izgledaju bogatije. Također, uz cvijeće možete ubaciti razne druge dekoracije: svijeće, voće, malene lampione, perlice i sl.
Kada odabirete cvjećara koji će vam sve to organizirati, najvažnije je da se s njim dobro slažete te da on razumije što vi želite i kako želite urediti prostore. Isto tako, ono što morate odlučiti, jest koliki vam je budžet za sve navedeno. Tako ćete uštedjeti na vremenu i suziti izbor vrste cvijeća, kojeg zaista ima mnogo.
U nastavku donosimo pregled pet najpopularnijih vrsta cvijeća za vjenčanja.

Ruže

Od davnina se smatraju simbolom ljepote i ljubavi, a prisutne su u brojnim mitovima i bajkama. Romantičarski pjesnici i književnici ružu su oduvijek povezivali s emocijom, ljepotom, strašću i pravom ljubavlju. Upravo zato, ruža je kraljica cvijeća, pogotovo kada govorimo o vjenčanjima, i nikada se ne može smatrati dosadnom, pogotovo kada govorimo o brojnim mogućnostima odabira boje. Prednost ruža je i to što su uglavnom dostupne tijekom cijele godine, a i cijena im je pristupačna.

Tulipani

Iako se povezuju s Nizozemskoj, tulipani zapravo potječu iz Perzije. Simbol su ljubavi i sreće, stoga je logično da će ući u izbor za vaš najvažniji dan. Također dolaze u mnogo različitih boja – bijeloj, krem, rozoj, žutoj i boji breskve, ali i u crvenoj, ljubičastoj i purpurnoj. Također su dostupni gotovo tijekom cijele godine, a i cijena im je pristupačna.

Ljiljani

Elegantan cvijet u obliku trube potječe iz Afrike, a simbolizira veličanstvenu ljepotu. Najpopularnija je boja krem, a možete ih naći i u žutoj, narančastoj, ružičastoj i tamnoljubičastoj.

Đurđice

Popularno nazvane “ljestve za nebo”, đurđice imaju specifičan miris koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. U germanskoj mitologiji, povezuju se s Ostarom, božicom proljeća, a u upravo u tom godišnjem dobu taj ćete cvijet dobiti po najjeftinijoj cijeni. U ostalim godišnjim dobima, on je iznimno skup, stoga je praktičnije odabrati nekoliko đurđica samo kao dodatak kojim ćete ukrasiti svoj buket.

Suncokreti

Pomalo neuobičajen odabir, ali iznimno upečatljiv, i zasigurno će vam vjenčanju dati posebnu notu. Suncokret simbolizira obožavanje, zajedništvo, ponos, divljenje i dugovječnost. Nema mirisa, a radi se o sezonskom jesenskom cvijetu. Može se naći po pristupačnoj cijeni, u žutoj, narančastoj i kestenastoj boji.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba