Razgovor s Mirkom Krznarom

Ponovno ću se kandidirati za načelnika Konjščine, jer samo kontinuitet politike može osigurati razvoj pojedinog područja

Objavljeno: 08.08.2016. Jelena Jazbec

Povodom svečanog obilježavanja Dana općine i župe Konjščina, s načelnikom Mirkom Krznarom razgovarali smo o provedenim projektima na području općine, ambicioznim planovima čije bi ostvarenje trebalo unaprijediti život žitelja Konjščine, ali i o nadolazećim parlamentarnim izborima te o ponovnoj kandidaturi za načelnika.

“Asfalt do zadnje hiže”

– Moram reći da mi je protekla godina proletjela najbrže do sad, u moja dva načelnička mandata. Napravili smo dosta po pitanju projektne dokumentacije, pa tako imamo spremnu projektnu dokumentaciju za dogradnju i rekonstrukciju dječjeg vrtića i za prvu fazu uređenja Starog grada, za koji smo dobili i građevinsku dozvolu. Ovih dana dobili smo i građevinsku dozvolu za trg i tržnicu. Radimo i legalizaciju svih objekata u vlasništvu Općine, što bi trebalo biti gotovo do kraja ljeta. U pripremnoj fazi smo za provođenje nekoliko većih projekata, poput uređenja Stare škole, što sufinancira Ministarstvo kulture s 400 tisuća kuna. Privodi se kraju uređenje mjesnog groblja, izgradili smo vodoopskrbnu mrežu u visokoj zoni u Jertovcu i trenutno radimo vodoopskrbu prema zadnjoj kući u općini koja nije bila u sustavu Zagorskog vodovoda. Radili smo na uređenju društvenih domova, a radimo i na rješavanju imovinsko – pravnih odnosa na javnim, odnosno, nerazvrstanim cestama, jer nam je plan neke duže dionice prijaviti na EU fondove, no to ide dosta sporo. Provodimo i projekt “Asfalt do zadnje hiže, odnosno, lese”, u sklopu kojeg pokušavamo u svakom zaselku asfaltirati po jednu dionicu. U naredne tri godine odradili bismo do kraja ovaj projekt, vrijedan oko sedam milijuna kuna – otkrio nam je načelnik Krznar.
Kaže kako će se sigurno ponovno kandidirati za načelnika, jer europski primjeri pokazuju kako je kontinuitet politike neizmjerno važan za razvoj pojedinog područja.
– Kontinuitet politike donosi rezultate. Kad gledate bilo koji projekt, od rješavanja imovinskih odnosa, do dobivanja građevinske dozvole, treba vam minimalno godinu dana, a ponekad i do tri godine, što znači da će vam za provođenje samo jednog većeg projekta, trebati više od pola vašeg mandata.

Dva saborska zastupnika

Krznar je izrazito optimističan u vezi nadolazećih parlamentarnih izbora i uspjeha svoje Hrvatske demokratske zajednice.
– Ja sam veliki optimist. Vjerujem da ćemo sigurno dobiti više nego što smo dobili do sad, a veliki utjecaj na to imat će činjenica da je naš novi predsjednik, gospodin Plenković, prihvatljiv mladima. On je relativno mlad čovjek, ima dovoljno političkog iskustva, vidi se da je prihvatljiv za većinu medija, ali i onim ljudima koji trenutnu ne vide budućnost. Ulijeva nekakvu nadu mladim ljudima da se ipak nešto može pokrenuti u našoj domovini i da neće trebati ići u Irsku, Njemačku ili negdje drugdje. S obzirom na to da će se voditi personalizirana kampanja, mislim da je ona definitivno na strani gospodina Plenkovića, jer Milanović se ponaša kao izgubljen u vremenu i prostoru i na njemu se vidi nervoza – ističe Krznar.
Na pitanje hoće li u trećoj izbornoj jedinici on biti jedna od osoba na HDZ-ovoj listi, kaže kako je sve još uvijek u Božjim rukama. Županijski odbor predložio je osam osoba, među kojima je i Krznar, no predsjedništvo stranke donijet će konačnu odluku.
– Neovisno o tome hoću i biti na listi, sigurno neću s figom u džepu odrađivati nijedne izbore, kao što nisam ni do sad. Smatram da je ovo velika šansa da zagorski HDZ ima dvoje ljudi u Saboru i mislim da nam nema veće motivacije od našeg predsjednika, gospodina Plenkovića – zaključuje Krznar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba