Uz Dan pobjede

Branitelji se uz sportske igre družili i na ribnjaku u Bedekovčini

Objavljeno: 08.08.2016. mladenmandic

U Bedekovčini su, uz Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te 21. godišnjicu VRO Oluja i 25. obljetnicu osnivanja 103. zagorske brigade, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Bedekovčina i Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Krapinsko – zagorske županije, ogranak Zabok, organizirale zajedničko druženje koje je održano na prostoru ribnjaka kojim gospodari UDVDR Krapinsko – zagorske županije.

Vijenci i svijeće

Prije početka druženja, predsjednici braniteljskih udruga Stjepan Sovec i Josip Horvatin, s dožupanom Anđelkom Ferek – Jambrekom, gradonačelnikom Zaboka Ivanom Hanžekom, načelnikom Bedekovčine Darkom Banom te zamjenikom načelnika Gornje Stubice Vladimirom Škvorcom, položili su vijence i zapalili svijeće na spomen obilježju u središtu Bedekovčine. Okupljene članove braniteljskih udruga iz Bedekovčine i Zaboka pozdravili su svi dužnosnici te su im zahvalili na svemu što su dali u vremenima kada se stvarala Hrvatska. Posebno je naglašeno sudjelovanje preko 11.700 hrvatskih branitelja iz županije na svim bojištima od Vukovara do Dubrovnika.

Stotinjak branitelja

Na druženju na ribnjaku sudjelovalo je stotinjak hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji te gostiju, a održano je i natjecanje u beli, visećoj kuglani, ribolovu i streljaštvu. Nakon natjecateljskog dijela, svi branitelji i njihovi gosti zajedno su se družili uz roštilj, vojnički grah i piće.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba