Laburisti Tomislava Končevskog

“Na izbore izlazimo samostalno – ne želimo ultimatume onih kojima članstvo čine predsjednik, njegova punica, školski prijatelji i dvoje susjeda”

Objavljeno: 06.08.2016. mladenmandic

Nakon razgovora s više od 30 stranaka lijeve političke orijentacije i iscrpljujućih pregovora, Laburisti su zaključili kako je pokušaj okupljanja ovakve ljevice besmislen. Stoga na izbore idu samostalno i žele potvrditi svoju poziciju na terenu te postaviti nove temelje za nadolazeće lokalne izbore – zaključak je s njihove izvanredne sjednice

Dali sve od sebe

– Dali smo sve od sebe, moji kolege i ja razgovarali smo s predstavnicima više od 30 stranaka lijeve političke orijentacije. Doista smo željeli napraviti koaliciju, popuštali smo, vraćali se za stol, mirili nepomirljive, rukovali se, ali više nema smisla. Nemoguća je situacija kad vam ultimatume postavlja predsjednik stranke kojem članstvo još čine punica, školski kolega i dvoje susjeda, ili stranka koja ne zna tko je vodi. Namjerno ovako govorim jer želim “zapaliti” tu ljevicu i natjerati ih da progledaju. Otkako je SDP prodao ljevicu za fotelje, očito je kako na ljevici ima prostora za rad, no mi tražimo partnere kojima rad na terenu nije mrzak, a ne foteljaše početnike – izjavio je predsjednik Hrvatskih laburista Tomislav Končevski. Dodao je kako na izbore izlaze s tri cilja.

Novi temelji

– Stranka želi potvrditi svoju poziciju na terenu, postaviti nove temelje za nadolazeće lokalne izbore i jasno pokazati lijevim biračima kako smo jedina preostala stranka koja će se boriti za radne obitelji. Predsjedništvo je odlučilo presjeći uzaludna natezanja. Prve reakcije članstva su izvrsne, konačno se među Laburistima počinju buditi optimizam i zajedništvo koji su stranci već izvjesno vrijeme nedostajali. Iznova upisujemo članove, tko god želi jaču ljevicu može nam se pridružiti i postati dijelom stranke – poručio je predsjednik Laburista Tomislav Končevski.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba