Uz Međunarodni tjedan dojenja

Županija i Ljekarne KZŽ zabočkoj Općoj bolnici poklonile električne izdajalice

Objavljeno: 05.08.2016. mladenmandic

U sklopu obilježavanja Međunarodnog tjedna dojenja, zamjenik zagorskog župana Anđelko Ferek – Jambrek je Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana uručio električne izdajalice – donaciju Krapinsko – zagorske županije i Ljekarni KZŽ.

Pomoć majkama

– Na razne se načine trudimo pomoći našim majkama i njihovoj djeci, a ove su izdajalice samo jedan mali prilog koji ženama sigurno može biti od velike pomoći – rekao je zamjenik župana Ferek – Jambrek. U njegovoj je pratnji bila i ravnateljica Ljekarni KZŽ Dubravka Frinčić te pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade Martina Gregurović Šanjug.
Inače, Krapinsko – zagorska županija kontinuirano radi na poboljšanju uvjeta rodilišta ulaganjem u edukaciju i opremu. Tijekom prethodnih godina, za opremanje rodilišta izdvojila je 18.585 kuna za kupnju CTG uređaja, 36 tisuća kuna za ginekološki stolac, šest tisuća kuna za moderne rekvizite za rađaonicu, te 32.500 kuna za ginekološki stolac za žene s invaliditetom.

Trudnički tečajevi

U cilju promicanja dojenja, Županija je, u suradnji s Domom zdravlja KZŽ-a, tiskala i informativno – edukativni materijal o dojenju te savjetima za novopečene roditelje i edukaciju za dvije medicinske sestre primalje za tečaj I. kategorije. O kvaliteti rada na promicanju dojenja, dovoljno govori podatak da hrvatski prosjek odaziva na besplatne tečajeve za trudnice iznosi 20 posto, dok on u Zagorju iznosi čak 44 posto.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba