Potpisani ugovori

Ukupno 44 zagorske udruge od Županije dobile 533 tisuće kuna – od 2500 do 27 tisuća kuna

Objavljeno: 03.08.2016. mladenmandic

Danas je u Velikoj zabočkoj gradskoj dvorani održano potpisivanje ugovora s korisnicima koji su ostvarili pravo na potporu preko Natječaja za prijavu programa i projekata udruga u području prevencije zdravlja, skrbi o mladima i ranjivim skupinama. Natječaj je trajao od 4. travnja do 4. svibnja, a ukupno je zaprimljena 51 prijava udruga. Po završetku obrade, 44 udruge ostvarile su dovoljan broj bodova za ostvarivanje prava na potporu. Ukupno je dodijeljeno 533 tisuće kuna – od minimalnih 2500 do najviše 27 tisuća kuna po udruzi. Prosječni iznos potpore je 12.133 kuna, što je više od tri tisuće kuna više nego lani.

Povećanje potpore

Župan Željko Kolar svima je čestitao na onome što rade te je istaknuo da su ih pripremljenim projektima prisilili da se “ispruže” maksimalno u okviru svojih mogućnosti i da se predviđene potpore od 450 tisuće kuna, povećaju na 533 tisuće.
– Svjesni smo toga da ni 833 tisuće ne bi bile dovoljne. Rad za širu društvenu zajednicu se, nažalost, često ne cijeni dovoljno. To se posebno vidi u današnje vrijeme, kad svi trče za novcem i kad nekakav status u društvu često ovisi o tome kakav auto voziš i koliko na moru imaš nekretnina, a ne kakav si čovjek. Doprinos svojoj zajednici moramo posebno cijeniti i vrednovati, a to pogotovo vrijedi u ovom natječaju, gdje govorimo o ranjivim skupinama, djeci i mladima – rekao je župan Kolar.

Novih 836 tisuća kuna

Na potpisivanju ugovora bio je i zamjenik župana Anđelko Ferek – Jambrek te pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade Martina Gregurović Šanjug, koja je istaknula da će za programe i projekte udruga iz nadležnosti ovog Upravnog odjela u 2016. godini biti isplaćeno 836 tisuća kuna. Na potpisivanju ugovora je, o projektu “Jednaki u zajednici”, koji je dobio 27 tisuća kuna, govorila Mirjana Janžek, predsjednica Udruge distrofičara Krapina. Zabočko društvo “Naša djeca” pripremilo je projekt “Zdravo i fino”, za kojeg su dobili 26 tisuća kuna, predstavila je predsjednica Društva Sonja Borovčak, dok je o Programu rada Multimedijalnog centra Stub – klub za 2016. godinu, koji je dobio 25 tisuća kuna, govorio predsjednik Centra Zvonimir Babić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba