Marko Tepeš iz Klenovca

Zbog zagovora Majci Božjoj, traktorom se popeo po stepenicama i zapalio svijeću

Objavljeno: 28.07.2016. mladenmandic

Ljudi su doista na svašta spremni kako bi iskazali svoju “pobožnost i privrženost” Bogu. Jedan od takvih “najpobožnijih” u širem humskom kraju, svakako je i 52-godišnji Marko Tepeš iz Klenovca Humskog. On je sa svojim starim traktorom Tomom Vinkovićem prevalio put od čak sedam, osam stepenica, ne bi li došao na sam prag kapelice Svete Barbare, zaštitnice rudara, koja se nalazi nasuprot zgrade Vatrogasnog doma. Tu kapelicu su ovdašnji rudari sagradili prije više od sto godina.

“Nisam bio pijan”

– Pitate me zašto sam se popeo s traktorom skroz do praga kapelice? Isključivo zbog zagovora koji sam dao Majci Božjoj, da ću po štengama s traktorom doći pred kapelicu i zapaliti joj svijeću. Kad se da zagovor, to se onda mora i ispuniti, i evo ja sam to ispunil – rekao nam je Marko Tepeš. Na upit kako cijelo selo priča da je, ispunjavajući zagovor, sigurno podosta i popio, Tepeš nam je rekao da je istina da si je malo spil, ali pijan sigurno nije bio.

Postoji i video

– Svaki dan si malo spijem, i spil si bum sve dok sam živ, ali znal sam jako dobro kaj delam. Ali, zagovor je ipak zagovor – ispričao nam je svoju priču Marko Tepeš.
A da se uvjerite kako se ne radi o photoshopu, pogledajte i video ovog hrabrog čina na facebook stranici Policija zaustavlja Krapinsko – zagorska županija.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba