“Pogled u plavo”

Na središnjem bistričkom trgu, uz instruktore hrvatske branitelje, upoznajte čari ronjenja

Objavljeno: 25.07.2016. Jelena Jazbec

Povodom proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, 5. kolovoza u Mariju Bistricu dolazi jedinstvena atrakcija, koja u Zagorju gostuje po prvi puta. Naziv projekta je “Pogled u plavo”, a radi se dvodnevnom vodeno – ronilačkom spektaklu, koji će svim zainteresiranima omogućiti da upoznaju čari ronjenja.

Osigurana odijela

Na središnjem bistričkom trgu, u suradnji s Ronilačkim klubom HRVI Nemo – Adriatic iz Zagreba, bit će postavljen bazen promjera 10 metara i dubine 1,30 metara, a 5. i 6. kolovoza od 10 do 20 sati, svi zainteresirani moći će uživati u besplatnom ronjenju, uz instruktore hrvatske branitelje, ratne vojne invalide i pripadnike specijalnih jedinica. Osigurana su ronilačka odijela, ostala potrebna oprema, kao i kabine za presvlačenje. Poseban gost bit će svjetski i europski prvak te Guinnessov rekorder u ronjenju na dah Goran Čolak. On će u subotu, 6. kolovoza, u 19 sati prezentirati neke od svojih vještina.

Laser show

Program proslave Dana domovinske zahvalnosti u Mariji Bistrici započinje 5. kolovoza u 10 sati, nastupom Limene glazbe KUD-a “Lovro Ježek” Marija Bistrica, dok će u 20 sati na središnjem bistričkom trgu posjetitelje zabavljati Nikolina Hižar i Full Gas, te Bistrički licitari. U 22 i 23 sata i točno u ponoć, održat će se spektakularan laser show. Načelnik Marije Bistrice Josip Milički najavio je još jednu atrakciju.
– U projekt je uključena i Zagrebačka nadbiskupija, stoga će zavjetni kamen sa zagrebačke katedrale u vrijeme provođenja projekta biti izložen u Mariji Bistrici – otkrio je Milički.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba