Veliki uspjeh

Članovi Nanbudo kluba Marija Bistrica nastupajući za Hrvatsku osvojili šest pojedinačnih i četiri ekipne medalje

Objavljeno: 25.07.2016. mladenmandic

Članovi Nanbudo kluba Marija Bistrica, koji ove godine slavi 25. obljetnicu kluba – kvartet Petar Jakopec, Marko Ležaić, Dora Brlek i Doris Babić, su se, nastupajući za reprezentaciju Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj, kući vratili s pregršt medalja. Petar Jakopec je uz Kamerunca Célestina Tamleu Simoa, proglašen i najboljim natjecateljem kod seniora. U dva dana natjecanja, Hrvatska je osvojila čak 17 medalja, a od toga, Bistričanci su sudjelovali kod dva ekipna zlata i dva ekipna srebra, a pojedinačno su osvojili čak šest medalja – po dva zlata, srebra i bronce.

Jakopcu tri zlata

U subotu, prvoga dana, Hrvatska je osvojila čak 12 medalja. Kod seniora, Petar Jakopec osvojio je zlato i u katama i u borbama, Marko Ležaić broncu u katama, a Dora Brlek broncu u borbama. U ekipnoj kategoriji, i muška i ženska ekipa u katama se okitila srebrnim medaljama.
U nedjelju, kada su na rasporedu bila natjecanja u apsolutnim kategorijama, Hrvatska je osvojila oba zlata u ekipnim borbama, i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Tako se Jakopec domogao i trećeg zlata. Također, Marko Ležaić je osvojio u apsolutnoj seniorskoj kategoriji srebro, a Doris Babić srebrom se okitila u apsolutnoj kadetskoj kategoriji. Bistričanci su se tako kući vratili s ukupno šest pojedinačnih i četiri ekipne medalje i to im je dodatni motiv za nastavak karijere.

Velika podrška

Odlazak na Svjetsko nanbudo prvenstvo, uz Krapinsko – zagorsku županiju i Školski sportski savez Krapinsko – zagorske županije, osigurali su im Općina Marija Bistrica te marijabistrička Turistička zajednica, kao i brojni donatori, pokrovitelji i sponzori.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba