Dan općine i župe Konjščina

Publiku će zabavljati Kumovi i Maja Šuput, a proslavit će se i 800 godina dominikanskog reda

Objavljeno: 21.07.2016. Jelena Jazbec

Na Općinskom vijeću Konjščine usvojen je program obilježavanja Dana općine i župe, koji će se održati od 4. do 9. kolovoza. Glazbene večeri počinju na prostoru Starog grada u četvrtak, uz nastup Kumova, Maje Šuput, Fiškale, grupu Domino, Full gas i Nikolinu Hižar.

Srednjovjekovni tabor

Sljedećeg dana, Društvo Naša djeca Konjščina i Odred izviđača Ivančica po prvi će puta organizirati srednjovjekovni tabor kod Staroga grada za Društva Naša djeca iz cijele županije, a birat će se najprinc i najprinceza. Subota je rezervirana za događanja u organizaciji konjščinskih udruga. Svečanim misnim slavljem u crkvi sv. Dominika u nedjelju, s izravnim prijenosom na HRT-u, proslavit će se 800 godina dominikanskog reda. Istog dana, svoju 90. godišnjicu proslavit će DVD Konjščina.

Dan otvorenih vrata

Na Dan općine i župe, 8. kolovoza, organizira se Dan otvorenih vrata Općine Konjščina. Svečana sjednica Općinskog vijeća s dodjelom priznanja i kulturnim programom održat će se prijepodne u Hrvatskom vatrogasnom domu u Donjoj Konjščini, nakon čega će uslijediti proštenje kod župne crkve sv. Dominika i svečana podnevna sveta misa. Program proslave završava 9. kolovoza, večernjim gostovanjem Kerekesh Teatra s predstavom “Očeš nečeš doktor”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba