Prenijeli svoje dojmove

Delegacija Krapinsko – zagorske županije, na čelu sa županom Kolarom, na prijemu kod kineske veleposlanice

Objavljeno: 20.07.2016. Jelena Jazbec

Veleposlanica Narodne republike Kine u Hrvatskoj NJ/E Deng Ying organizirala je prijem za delegaciju Krapinsko – zagorske županije, na čelu sa županom Željkom Kolarom, koja je nedavno boravila u kineskoj pokrajini Hebei.
Župan Kolar je veleposlanici prenio dojmove iz Kine te joj zahvalio na podršci Veleposlanstva prilikom posjeta Kini.

Podrška Veleposlanstva

Tome je svakako doprinijela ljepota vaše zemlje i njena bogata kultura, ali i iskrena gostoljubivost naših dragih domaćina, koja je bila na najvišoj razini. Naši gospodarstvenici su ostvarili brojne kontakte s kineskim kolegama i otvorena je mogućnost za uspostavljanje suradnje na gospodarskom planu. Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Krapina potpisala je i konkretan sporazum o gospodarskoj suradnji s Komorom tekstilne industrije okruga Rong Cheng u pokrajini Hebei. Zbog svega navedenog, izuzetno smo zadovoljni, ali i zahvalni,  jer smo od samog početka imali svesrdnu podršku Veleposlanstva, a prije svega vašu osobno – rekao je Kolar.

Na prijemu je zaključeno kako postoji zajednički interes za jačanje gospodarske suradnje, čemu u prilog ide i činjenica da je dogovoreno da će Krapinsko – zagorska županija i Veleposlanstvo NR Kine u Hrvatskoj osnovati zajedničku koordinaciju za kineske gospodarstvenike koji žele investirati u projekte u  Zagorju.

Ostali članovi

Uz Kolara, na prijemu su bili i njegov zamjenik Anđelko Ferek Jambrek, gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek, gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj i načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba