HDZ ima novog predsjednika

Žarko Tušek: Milanovićeva svađalačka politika dolaskom Plenkovića gubi svaki smisao. Sada se u fokus vraćaju rad, stvaranje i programi

Objavljeno: 18.07.2016. Alen Brodar

Andrej Plenković je sa 97.823 glasova, od ukupno 208.277 članova stranke, jučer izabran za novog, petog predsjednika Hrvatske demokratske zajednice. Što se tiče zagorskih članova stranke, za Plenkovića je glasalo njih 2963, a predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Žarko Tušek zahvalio je svim članovima koji su izašli na izbore.

Razina odgovornosti

– I ovi izbori, kao i oni prije nekoliko mjeseci, pokazali su iznimnu razinu odgovornosti naših članova i veliku želju da svojim osobnim dolaskom na biračka mjesta iskažu podršku kandidatu, a samim time i radu naše stranke u cijelosti. Veliki je to broj ljudi i velika je to snaga, snaga koja obavezuje svakoga tko je u vodstvu stranke da je respektira, cijeni i poštuje. To je HDZ – rekao je Tušek te dodao da je Andrej Plenković moderan europski političar dokazan na nizu dužnosti koje je do sada iznimno uspješno obavljao.
– On je čovjek dijaloga i okupljanja, osoba koja će uvesti jednu novu razinu političke komunikacije koja je našoj Domovini neophodna. Milanovićeve podjele, svađalačka politika, dolaskom Andreja Plenkovića gube smisao, čak i na razini političkog folklora. Od sada se ponovno u fokus vraća rad i stvaranje, programi, jasna mjerila i ciljevi te jedno zdravo, iskreno i toplo domoljublje koje se temelji na politici zajedništva koju je utemeljio naš osnivač i prvi predsjednik RH dr. Franjo Tuđman. Uvjeren sam da se u takvom političkom okruženju, koje HDZ mora promovirati, prepoznaje najveći dio našeg naroda – zaključuje Tušek.
HDZ se tako sada može okrenuti pripremama za parlamentarne izbore koji će se održati 11. rujna, kao i kampanji koja im prethodi. Iz Narodne koalicije najavili su osvajanje osam, čak i devet mandata, no HDZ-ovci na to gledaju malo drugačije.

Interesna koalicija

– Ne opterećujemo se izjavama tzv. “narodne koalicije”. Jasno je da ona sa narodnošću, pa i iskrenim vrijednostima i programima, nema nikakve veze. Radi se o interesnoj koaliciji koja je utemeljena isključivo na pokušaju podijele plijena u ionako osiromašenoj Hrvatskoj. Kako inače objasniti njihove izjave o podjeli ministarstava, kompletnih dužnosti u ministarstvima i javnim poduzećima i to isključivo po strankama. Bogu hvala, uvjeren sam, sve će to ostati samo na pokušaju. HDZ, kao pojedinačno najjača stranka na području III. izborne jedinice, koja to jasno pokazuje brojem općinskih, gradskih i županijskih vijećnika te brojem lokalnih čelnika, svoju će snagu pokazati i na izborima koji su pred nama. Andrej Plenković kao novi predsjednik sigurno će tome doprinijeti – kaže Tušek, dodajući da HDZ sada priprema programski dokument s kojim će izaći pred građane i kojim će jasno definirati svoje ciljeve i rokove u kojima ih misli ostvariti.
– Vjerujem da će lista biti sastavljena od najboljeg što naša stranka u III. izbornoj jedinici može ponuditi. Tako je bilo i na proteklim izborima – zaključuje Tušek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba