Predsjednik laburista u Inkopu

Končevski: Bojim se da je najrealniji razvoj situacije da Inkop ode u stečaj

Objavljeno: 18.07.2016. Alen Brodar

Iako su za danas najavljivali blokiranje državne ceste ispred tvornice u Poznanovcu, radnici Inkopa i dalje su u tvorničkom krugu i odbijaju raditi, sve dok im se ne isplate zaostale plaće.

Kako doznajemo nisu dobili potrebne suglasnosti da bi smijeli izaći na cestu, budući da takve skupove treba najaviti osam dana prije, pa su odustali, ponajprije zbog sigurnosti.

Pravna zaštita

– Trenutno pokušavamo kontaktirati sindikate, pronaći si neku pravnu zaštitu, jer do sad to nismo imali. Posjetio nas je Tomislav Končevski, predsjednik Hrvatskih laburista. Rekao je da će pokušati dogovoriti sastanak s direktorom. Sada se vraćamo u pogon, jer moramo biti na radnom mjestu, ali ne namjeravamo raditi dok god ne se ne ostvare naši zahtjevi. Zacrtali smo si to i nećemo odustati – rekla nam je radnica Ivanka Dedić.
Direktor Inkopa Zvonko Novosel i dalje se odbija javiti na naše telefonske pozive, no radnici kažu da je u svom uredu, međutim, ništa im se ne govori, budućnost im je i dalje neizvjesna.
Tomislav Končevski koji ih je danas posjetio rekao nam je da je situacija stvarno loša, budući da radnici i radnice Inkopa nemaju sindikat koji bi ih štitio. Kaže kako im je prošle godine ponuđeno da uđu u Sindikat tekstila, obuće, kože i gume, međutim nisu htjeli prihvatiti.

Nema za plaće

– U kontaktu sam s predstavnicima Sindikata, koji će se javiti radnicima, netko će doći do njih i vidjeti što se može učiniti, no činjenica je da novca za plaće nema. Bojim se da je najrealniji razvoj situacije da Inkop ode u stečaj – rekao nam je Končevski.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba