M. Stuhne počeo gradnju nove hale

Od obiteljske garaže do izgradnje novog postrojenja vrijednog sedam milijuna eura i 200 zaposlenih

Objavljeno: 13.07.2016. Jelena Jazbec

Mirko Stuhne svoj je posao pokrenuo 1986. godine, u garaži obiteljske kuće u Lastinama, u općini Hum na Sutli. Danas, vlasnik je poduzeća “Alati Stuhne d.o.o.”, koje ima dva postrojenja, u Humu na Sutli i u Valentinovu kraj Pregrade, a 97 posto njegovih proizvoda izvozi se diljem Europe.
– Proizvodimo alate za ambalažno staklo, kalupe. Ti kalupi su za cjelokupnu industriju ambalažnog stakla, znači, za sve sektore, od alkoholnih boca, kalupa za mineralnu vodu, piva, vina, sokove, staklenke za konzerviranje, do farmaceutske industrije, boca za infuziju i boca za lijekove. Radimo i za kozmetičku industriju, znači, kupci su nam različitog profila, ali naša su niša boce za alkoholna pića, i to prestižna alkoholna pića – otkriva Stuhne.

Poznati proizvođači

Njegovo poduzeće tako je izradilo kalupove za boce prestižnog viskija Haig Club i Macallan. Tu su i Coca Cola, Jägermeister, Tuborg i Jacobs, te brojni drugi svjetski poznati proizvođači.
Trenutno zapošljava 185-ero ljudi, no, zahtjevi tržišta rastu, potreba za njegovim proizvodima sve je veća, stoga je ovih dana na parceli pokraj postrojenja u Valentinovu, započela izgradnja nove hale.
Kroz proteklih 30 godina, prisjeća se, nekoliko se puta dogodilo da mora širiti svoja postrojenja jer potražnja za njegovim proizvodima postaje prevelika. Upravo se to dogodilo i 2014. godine, stoga se, zajedno sa svojom obitelji, suprugom, kćeri i sinom, koji su aktivno uključeni u obiteljski posao, odlučio na ulazak u veliki projekt.
– Projekt izgradnje novog postrojenja vrijedan je oko sedam milijuna eura. Dugo smo radili na pripremi, praktički godinu i pol, da bismo došli do ovoga. Prijavili smo se na europske fondove, nadamo se da ćemo dobiti novac, no, bez obzira na ishod, mi krećemo sa svojim projektom. Nova proizvodna hala ići će u produžetku postojeće, a zajedno će imati oko 5 tisuća četvornih metara. Računamo da ćemo do kraja veljače 2017. imati sve završeno. U njoj će biti oko 70 CNC strojeva, a do kraja 2017. godine planiramo imati zaposleno ukupno 200 ljudi. Stoga pozivamo sve mlade, sposobne, zainteresirane ljude da se priključe našem timu, da zajedno možemo krenuti sa stvaranjem nove budućnosti. Zainteresirani se mogu javiti našoj voditeljici ljudskih resursa na broj telefona 099/2937338 ili na e-mail adresu [email protected] – ističe.

Najveći resurs – ljudi

Problem prilikom zapošljavanja, otkriva, je taj što nema gotovog kadra, pa većina novozaposlenih uči posao iznova. Upravo zato, poduzeće je već počelo sa zapošljavanjem novih radnika koji su u procesu učenja, kako bi bili spremni samostalno raditi kada se otvori novo postrojenje.
– Po meni, jedini način razvoja našeg kraja je prerada metala. Mi nemamo nekih prirodnih resursa, naš najveći resurs su ljudi. A zapošljavanje ljudi u svrhu učenja i stvaranja kvalitetne radne snage, ulaganje je u budućnost. Samo tako metalna industrija može ekonomski opstati na ovom području. Bez predanog rada naših zaposlenika, naš uspjeh ne bi bio moguć – zaključuje Stuhne.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba