Pred završetkom glavni projekt

Nova dvorana u Zlatar Bistrici trebala bi se izgraditi za dvije godine

Objavljeno: 13.07.2016. mladenmandic

Kako nam je rekao načelnik Zlatar Bistrice Žarko Miholić, nova sportska dvorana u Zlatar Bistrici trebala bi se izgraditi u sljedeće dvije godine. Trenutno je pred završetkom glavni projekt i prikupljaju se suglasnosti svih javnih ustanova, a Općinsko vijeće je donijelo odluku o prijenosu parkirališnog prostora od 400 četvornih metara uz dvoranu u vlasništvo Osnovne škole, koliko je nedostajalo za dobivanje građevinske dozvole.

Zahtjev za građevinsku

Nositelj cjelokupne izrade projektne dokumentacije je Krapinsko – zagorska županija, kao osnivač Osnovne škole. Nakon prikupljanja suglasnosti, slijedi podnošenje zahtjeva za izdavanje građevinske dozvole i sastanak na kojem će se utvrditi na koji način i kako će se početi s gradnjom.
Općina Zlatar Bistrica je dobila pravo gradnje i aplicirat će se na Mjeru 7.4 za dio novca, a javljat će se i na druge natječaje, što bi uz dobiveni novac od osiguranja nakon požara, u kojem je izgorjela stara dvorana, i uz županijsku pomoć, trebalo biti dovoljno do završne faze prije samog opremanja.

400 kvadrata više

Dvorana će, rekao je Miholić, biti sagrađena prema najnovijim standardima. Imat će nešto više od 2000 četvornih metara, što je za oko 400 kvadrata više od stare. Imat će nešto više od 400 stalnih sjedećih mjesta i biti će pogodna za razna sportska i društvena događanja. Bit će povezana sa školom, pravokutnog oblika, a posebna pažnja bit će usmjerena na toplinski i akustični dio. Planirana je i dogradnja dviju učionica, kako bi se moglo prijeći u jednosmjensku nastavu. Procjenjuje se da će vrijednost investicije biti oko 15 milijuna kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba