Ministarstvo turizma:

Država s iznosom do 40 tisuća kuna sufinancira izgradnju bazena privatnim iznajmljivačima

Objavljeno: 13.07.2016. zagorjeinternational

Ministarstvo turizma objavilo je rezultate dijela programa “Konkurentnost turističkog gospodarstva“, čime će se između ostalog dodjeljivati novac za sufinanciranje bazena za privatne iznajmljivače. Tako će Hrvatska u sljedećoj sezoni biti bogatija za još 176 bazena, čiju će izgradnju i opremanje sufinancirati Ministarstvo turizma.

Produljenje sezone

U skladu s programom “Hrvatska 365”, čiji je cilj produljenje sezone, Ministarstvo turizma na ovaj način pomaže privatnim iznajmljivačima da produlje turističku sezonu u svojim objektima.
– Ako se zna da je razdoblje popunjenosti objekata s bazenom 30 posto duža, nego onih bez bazena, možemo govoriti da je riječ o vrlo konkretnoj potpori privatnim iznajmljivačima – rekao je ministar turizma Anton Kliman.

Uvjeti

Programom “Konkurentnost turističkog gospodarstva“, po prvi je puta omogućeno sufinanciranje izgradnje bazena u domaćinstvima, odnosno iznajmljivačima u privatnom smještaju. Sufinancirat će se izgradnja i opremanje isključivo novih bazena, minimalne vodene tlocrtne površine 30 četvornih metara za vanjske bazene i 20 četvornih metara za unutarnje bazene, unutar čvrstih objekata, uz uvjet da uz planirani bazen podnositelj zahtjeva mora imati registrirane minimalno tri sobe, odnosno šest stalnih kreveta ili četiri smještajne jedinice, odnosno 12 gostiju u kampu. Podnositelj zahtjeva mora imati registraciju “Objekta u domaćinstvu“ do dana podnošenja prijave, kategorije tri ili više zvjezdica, te podmirene sve obveze, boravišnu pristojbu i turističku članarinu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba