Gornja Stubica

Na sportskim igrama više od 300 sudionika iz 18 braniteljskih udruga

Objavljeno: 11.07.2016. mladenmandic

U organizaciji Udruge branitelja “Sveti Juraj” iz Gornje Stubice, održane su Treće sportske igre branitelja. Igre su započele okupljanjem sudionika na Sportskom centru u Gornjoj Stubici. Nakon što su članice Ženske vokalne skupine Fiola otpjevale “Lijepu našu”, okupljenima su se obratili predsjednik UBDR Sveti Juraj Ivan Ilinić, predsjednica Općinskog vijeća Đurđica Klanjčić, te na kraju načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić, dok se župan Željko Kolar zbog obaveza u Zagrebu, priključio kasnije.

Položeno cvijeće

Sve natjecatelje blagoslovio je i upravitelj župe Sv. Jurja, Nikola Jurčević. U Spomen parku Rudolfa Perešina u središtu Gornje Stubice, položeno je i cvijeće te su zapaljene svijeće za sve preminule branitelje. Sportskim susretima odazvalo se 18 braniteljskih udruga iz Krapinsko – zagorske, Sisačko – moslavačke, Varaždinske, Zagrebačke, te Koprivničko – križevačke županije. Branitelji su se natjecali u tri discipline – alki u tačkama, kartanju bele i kuhanju kotlića.

Revijalna utakmica

Održana je i revijalna nogometna utakmica između predsjednika braniteljskih udruga i ženske nogometne ekipe NK Matija Gubec. U utakmici koja je završila neriješeno 3:3, o pobjedniku su odlučivali penali, gdje su cure ipak pokazale bolje umijeće i pobijedile. Najbolji u alki u tačkama bili su članovi UBDR Sveti Juraj, u kuhanju kotlića UDiVDR Bedekovčina, a u kartanju bele Gromovi Krapinsko – zagorske županije. Za dobro raspoloženje preko 300 hrvatskih branitelja, pobrinula se grupa X-Line.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba