Kiparska kolonija u Kumrovcu

Izrađuju se skulpture za uređenje Trga Sidonije Rubido Erdödy

Objavljeno: 10.07.2016. mladenmandic

Kumrovečka udruga “Inicijativa za razvoj općine Kumrovec” i Hostel Kumrovec, organizirali su četverodnevnu Međunarodnu kiparsku koloniju pod nazivom “Sidonija Rubido Erdödy – mladost i djetinjstvo u Kumrovcu i Razvoru”.

Na koloniji je bilo osam akademskih kipara koji su iz gline, drveta i bračkog kamena, izrađivali statue prve zagorske operne primadone koja će svoju 200- obljetnicu rođenja obilježiti u veljači 2019. godine. U ime organizatora kolonije, vlasnik Hostela Kumrovec Marijan Žnidarec, rekao nam je da će svi izrađeni radovi na temu Sidonije Rubido Erdödy biti nakon kolonije izloženi na kumrovečkim javnim površinama. Krajnji je cilj ovog projekta, rekao je Žnidarec, da središte Kumrovca u sklopu 200. obljetnice rođenja prve hrvatske operne primadone, dobije i “Trg Sidonije Rubido Erdödy”, na kojem će biti postavljena i Sidonijina bista, a za koju je na ovoj kiparskoj koloniji napravljen i kiparski predložak.

Uz pokrovitelja, Hostel Kumrovec, organizaciju kolonije pomogli su i kumrovečka poduzeća “Da – Da tisak”, krčma “Kod Starog” te “Tondach Bedekovčina”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba