Gornja Stubica

Radnici u programu javnih radova uređuju javne površine, a uređuju se i pristupne ceste prema retenciji Burnjak

Objavljeno: 08.07.2016. mladenmandic

Zaposlenici koji su u općini Gornja Stubica zaposleni u sklopu provedbe programa javnih radova u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, čiste i uređuju javne površine uz općinske nerazvrstane ceste i puteve po naseljima na području općine Gornja Stubica te rade na održavanju zelenih javnih površina. Radovima će se omogućiti lakše prometovanje i mimoilaženje vozila, te doprinijeti ljepšem izgledu gornjostubičkog kraja.

Investicija 1,8 milijuna kuna

U tijeku su također radovi na izgradnji pristupnog puta od Pasanske Gorice do retencije Burnjak. Prije samog početka radova, izgrađen je i pristupni put od Karivaroša do retencije, gdje je Općina riješila imovinsko – pravne odnose kako bi se moglo početi s radovima, tj. izgradnjom puta, a bit će izgrađen i drugi pristupni put od Pasanske Gorice do retencije, čime će se završiti veliki projekt i dobiti velika cjelina. Veličina retencije Burnjak iznosi 1,8 milijuna prostornih metara, a investitor su Hrvatske vode. Vrijednost investicije je 9,6 milijuna kuna.

Reguliranje tokova

Retencija Burnjak projektirana je i izgrađena u svrhu reguliranja vodnih valova potoka Burnjak, odnosno pritoke potoka Topličine. Izgradnjom retencije više neće postojati opasnost od poplava, koje su godinama bile veliki problem u stubičkom kraju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba