Ususret BadlFestu

Pet puta pet – dobitna formula ljetnog festivala dobrog raspoloženja

Objavljeno: 08.07.2016. Alen Brodar

Svoje peto jubilarno izdanje BadlFest u Krapinskim Toplicama ove godine upriličuje kroz pet festivalskih dana bogatog programa koji garantira dobru zabavu, na pet strateških festivalskih područja: BadlFun! BadlSport! BadlKids! BadlGourmet! i BadlArt!

Bogat zabavni, kulturni, gastronomski, sportski i dječji program započinje 14. srpnja, čarolijom sevdaha svjetski priznate glazbene dive Amire Medunjanin, a sve završava u ponedjeljak 18. srpnja, u Bar sali hotela Toplice kazališnom predstavom “Marijana kabare”, legendarnih Histriona.

Zabavni park “Adria”

Program festivala u četvrtak su na terasi Hotela Toplice predstavili Sementa Rajhard, zadužena za segment “Badlkids!” te domaćini – predsjednica Općinskog vijeća Karmelita Pavliša i načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić.
Sementa Rajhard tako dovodi zabavni park “Adria” ,što garantira zabavu za sve generacije. Organizira se i dječji disko, a čaroliju Badlfesta oživjet će i “Šuma Striborova”, u izvedbi dječjeg kazališta Smješko.
– Dvodnevni, najveći i najposjećeniji turnir u mini nogometu i ove se godine održava na “basket” terenu, pod stoljetnim krošnjama središnjeg perivoja u Toplicama, a igrat će se u spomen na preminulog dugogodišnjeg tajnika Nogometnog kluba Toplice, Branka Vurušića – Vuru. Po prvi će se puta voziti i “Badlova biciklijada”, po “topličkom pješačkom prstenu” – stazi koja vrhovima brežuljaka okružuje termalno lječilište., a isto se tako po prvi put održava i turnir u odbojci na pijesku. Snage će odmjeriti i majstori šaha, dok će u spomen na Mariju Badl, dobrotvorku lokalnog vatrogastva, koja je topličkim vatrogascima 1870. godine donirala vatrogasnu štrcaljku, baš na toj štrcaljki, najstarijoj u Hrvatskoj, vatreni dečki 21. stoljeća pokazati svoje vještine – najavila je sportski program Karmelita Pavliša te dodala da će se u sklopu Badlgourmeta održati “Medeni” Badlov kulinarski kup, natjecanje poznatih chefova u pripremi jela od namirnica koje uspijevaju u Zagorju, ali zaslađenih medom.
Nudit će se i zagorski štruklji, nagrađivana domaća pjenušava vina, kolumbijska arepa i domaći roštilj. Sladokusci će na svoje doći i u restoranima Ville Magdalene, Toplice Hotelu i Servusu.
– Ono što nas posebno veseli, jest saznanje da sve više topličkih obitelji prilagođava svoje godišnje odmore Badlfestu. To nam je dokaz da je ova manifestacija prerasla zaista u nešto dobro – zaključila je Pavliša.
Načelnik Svažić predstavio je pak preostale segmente festivala.
– Što se tiče zabavnog programa, nastupat će Amira Medunjanin & Ante Gelo, Marijan Ban & Diktatori, Adastra, Klapa Kmeti te Puhački orkestar Selno. Uz njih tu su još i Daddy cool band, Bumerang, Trnje, Human i Quentien’s Dogs, Two Acoustic te DJ Goc.
Druženje u četvrtak poslužila je kao uvertira samom Badlfestu, a predstavljeni su i mladi umjetnici – Nikola Vudrag, Alana Kajfež i Vlatko Šagud, koji su izložili svoje skulpture na platou kod fontane.

Aquae Vivae

– Svoj obol BadlFestu ove godine po prvi put daju mlade domaće umjetnice Nives Vuglec Antolić i Martina Gradiški svojim svjetlosnim instalacijama. Također, u crkvi Presvetog Trojstva održat će se koncert iz Ciklusa Heferer, a ove godine nastupa tenor Vedran Jurković i na orguljama Mirta Kudrna. U kinu pod zvijezdama u središnjem perivoju i ove će se godine održati revija filmova Tabor film festivala, a za ljubitelje kazališta, legendarni Histrioni na festival dolaze sa “Marijana kabareom”. Predstava koja zatvara Badla održat će se Bar sali Hotela Toplice – zaključio je Svažić te dodao da je za dodatnu zabavu zadužen vodeni park Aquae vivae, koji organizira vikend zdravlja.

Uz mnogobrojne zdravstvene i vodene atrakcije tu će biti brojne nagradne igre i nezaobilazno noćno kupanje.
Na predstavljanju jubilarnog Badlfesta bila je i “domaća” dožupanica Jasna Petek, koja je istaknula da, iako slavi tek pet rođendan, Badlfest je prepoznat i puno šire od Krapinsko – zagorske županije.

– Badlfest donosi osvježenje i raznovrsnost svojim sadržajem jer svake godine nudi nešto novo. Ponosna sam Topličanka jer imamo takvu manifestaciju u svojoj općini – zaključila je dožupanica Petek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba