U sklopu “Ljeta u Mariji Bistrici”

Nastupi KUD-ova, štrukli za hodočasnike i koncert klape HRM “Sveti Juraj”

Objavljeno: 08.07.2016. Jelena Jazbec

Ovog vikenda nastavlja se manifestacija “Ljeto u Mariji Bistrici”. Danas u 19 sati u bistričkom Domu kulture otvorit će se izložba autora Ivana Nemeca, pod nazivom “Uljani snovi”, koju će svi zainteresirani moći razgledati tijekom srpnja i kolovoza. U kulturno – umjetničkom programu otvorenja nastupit će Ružica Kišur Črlenec, koja će kazivati poeziju na kajkavskom, te sopranistica Tia Pikija.

Susreti folklornih ansambala

Sutra, s početkom u 19 sati, na Trgu pape Ivana Pavla II. održat će se 29. Susreti folklornih ansambala. Nastupit će KUD-ovi iz Novog Golubovca, Marije Bistrice, Dugog Sela, Vukovara, Svete Nedelje, Palešnika, Male Gorice, Stupnika, Sesveta, Klinča Sela, Krašića i Laza Bistričkog. Po završetku, u večernjem programu, publiku će zabavljati grupa Blue Jeans.

“Bistričko zvono”

U nedjelju je na rasporedu manifestacija “Za svakog hodočasnika jedan štrukl”. Od 10 sati na Trgu pape Ivana Pavla II. Udruga Hrvatska žena Marija Bistrica održat će prezentaciju izrade bistričkih štrukla, a svi posjetitelji, osim u degustaciji, moći će uživati u nastupu zbora Udruge umirovljenika “Bistričko zvono” i tamburaškog orkestra KUEU “Kaj” iz Zatar Bistrice. U 19.30 sati na Kalvariji započinje koncert klape Hrvatske ratne mornarice “Sveti Juraj”. U slučaju lošeg vremena, koncert će se održati u Bazilici Majke Božje Bistričke.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba