Hrvatska stranka svih kajkavaca

“Zalagat ćemo se za poštene i marljive ljude koji više ne mogu živjeti život dostojan čovjeka”

Objavljeno: 07.07.2016. mladenmandic

Pod starim gradom Ozljem, na obali Kupe, održano je okupljanje povjerenika Hrvatske stranke svih kajkavaca iz 11 kajkavskih županija. Kajkavci okupljaju sve koji govore “kaj” kao i sve one koji se tako osjećaju – od Međimurja, preko Varaždina, Zagorja i Zagreba do Prigorja, Podravine, Moslavine, Samobora, Karlovca do Gorskog kotara.

Upaljene svijeće

Po dolasku pred dvorac položeno je cvijeće i upaljene su svijeće ispred spomen ploče Zrinskih i Frankopana, kao spomen na njihovu žrtvu u otporu protiv apsolutističke politike Bečkoga dvora, kojemu su u ono vrijeme smetali utjecajni velikaši jer su posjedovali jak gospodarski potencijal i svoju vojsku.
Hrvatska stranka svih kajkavaca poručuje kako su svojim okupljanjem napravili prvi korak za bolju Hrvatsku. Istakli su kako će se svojom politikom zalagati za poštene i marljive ljude koji više ne mogu živjeti život dostojan čovjeka, za one koji svojoj djeci u sadašnjim okolnostima, ne mogu osigurati bolju budućnost, kao i za ljude koji drže do svojih korijena, svoga jezika i identiteta.

Likovni susreti

Skupu se obratila gradonačelnica Ozlja Gordana Lipšinić, a potom i predsjednik HSSK-a Nedjeljko Babić koji je pozdravio sve prisutne i zahvalio na dolasku svima u ovaj prekrasan kraj. Održani su i likovni susreti u kojim su likovnjaci slikali prekrasne pejzaže Ozlja, a nastupila je i Dramska družina Kaj iz Zaboka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba