Delegacija Vukovara u Zagorju

Nakon Zelenjaka, Vukovar je pravo mjesto za postavljanje glazbene ograde na kojoj svatko može odvirati “Lijepu našu”

Objavljeno: 07.07.2016. mladenmandic

Delegacija Grada Vukovara na čelu s gradonačelnikom Ivanom Penavom, danas je bila u posjetu Krapinsko – zagorskoj županiji. Prvo su bili u Krapini, potom su položili vijence ispred rodne kuće prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, a nakon toga i kraj spomenika hrvatskoj himni “Lijepoj našoj” u Zelenjaku. Krapinsko – zagorska županija donirat će Vukovaru glazbenu ogradu na kojoj se mogu odsvirati taktovi hrvatske himne, isto onakvu kakva je nedavnu postavljena i u Zelenjaku.

Poklon Vukovarcima 

– Zadovoljstvo nam je što nam je danas u posjetu gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima. Povod posjeta je zapravo naša ponuda da Krapinsko – zagorska županija gradu Vukovaru pokloni glazbenu ogradu na kojoj se mogu odsvirati prvi taktovi “Lijepe naše”. Pričali smo o tome kada smo ogradu postavili u Zelenjaku, da ne vidimo drugo mjesto gdje bi ta ograda bolje pristajala, nego u Gradu heroju Vukovaru, koji je toliko propatio. Vezano uz akciju obnove Vodotornja i svih aktivnosti koje naše udruge provode na području Krapinsko – zagorske županije oko skupljanja novca za tu namjenu, a Županija se uključila u akciju i kroz proračun (50.000 kuna op. a.), to nam se činilo dobrom idejom. S gradonačelnikom Penavom smo se dogovorili da prilikom postavljanja ove glazbene ograde u Vukovaru napravimo tamo i Dan Krapinsko – zagorske županije, u sklopu kojeg će biti i akcija “Sto posto zagorsko”, zabavna večer za naše prijatelje u Vukovaru, zatim akcija “Dajmo djeci korijene i krila” koju radimo s Radijem Kaj, gdje ćemo posjetiti vukovarske dječje vrtiće, organizirat ćemo susret obrtničkih i gospodarskih komora te ćemo prilikom posjeta vukovarskoj Bolnici imati i jednu donaciju. Time bismo na neki način zaokružili ovaj poklon za Vukovar – rekao je zagorski župan Željko Kolar.

Dijete u čovjeku

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava rekao je da ga izuzetno veseli ova glazbena ograda koja u njemu budi dijete.
– Izuzetno mi je zadovoljstvo i čast bila odsvirati prve taktove naše himne. Dosad sam ovakvu glazbenu ogradu vidio samo na fotografijama, ali uživo je sasvim drugačije. Naravno, imali smo informaciju o inicijativi Krapinsko – zagorske županije da se Gradu Vukovaru pokloni glazbena ograda. Vrlo smo zahvalni, jer složio bih se sa županom Kolarom, da je nakon Zelenjaka, Grad Vukovar pravo mjesto za postavljanje ovakve glazbene ograde na kojoj svatko može odsvirati “Lijepu našu”. Razmišljali smo da je najbolje mjesto za postavljanje glazbene ograde samo središte Vukovara, na Trgu Republike Hrvatske – zaključio je Penava.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba