HEP donirao 360 udruga

Donaciju od tri do deset tisuća kuna dobilo i deset zagorskih udruga

Objavljeno: 07.07.2016. mladenmandic

Udruga “Sveta Ana” iz Lobora prijavila se na javni poziv za prijavu projekata udruga koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju za narednu školsku godinu, raspisan od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Udruga se prijavila u partnerstvu s Osnovnim školama Budinščina, Konjščina, Lobor, Mače, Mihovljan i Zlatar te Srednjom školom Zlatar, pa je za potrebe natječajne dokumentacije i potpisivanja zajedničke izjave o partnerstvu održan sastanak s predstavnicima tih ustanova. Projektom će se osigurati deset pomoćnika u nastavi za deset učenika s teškoćama u razvoju kojima je potrebna pomoć u obavljanju svakodnevnih školskih aktivnosti.
Također, Udruga Sveta Ana prijavila se i na donacijski natječaj HEP-a te je za projekt “Oprema za rehabilitaciju i habilitaciju fizikalne terapije” dobila deset tisuća kuna. Dobiveni novac će se iskoristiti za opremanje kabineta za fizioterapiju. Na natječaj HEP-a je inače pristiglo 1237 valjanih prijava, a HEP je za sufinanciranje izabrao projekte i programe 360 udruga, ustanova i organizacija civilnog društva uz cijele Hrvatske. Osim udruge Sveta Ana iz Lobora novce HEP je za svoje projekte dobilo još devet zagorskih udruga.

Udruzi Gotali iz Budinščine dodijeljene su tri tisuće za provođenje manifestacije “Tak se negda pri nami delale”, koja će se ove godine održati od 29. do 31. srpnja, Dječjem vrtiću Bedekovčina za projekt “Uredimo djeci igralište i omogućimo djeci boravak na friškom zraku” šest tisuća kuna, DND-u Radoboj za projekt “Uređenje dječjeg igrališta u naselju Miljani” šest tisuća kuna, DND-u Sveti Križ Začretje za projekt “Želimo više – možemo bolje” devet tisuća kuna, KUD-u Zagorec iz Radoboja za Program rada četiri tisuće kuna, Centru za primijenjenu arheologiju Krapinske Toplice za projekt “Arheološka istraživanja na području visinskih dijelova Radoboja Plati i Crkviše” pet tisuća kuna, Limenoj glazbi “Mirna” Radoboj za Plan rada tri tisuće kuna, TZ-u Pregrade za manifestaciju “Branje grojzdja” sedam tisuća kuna te DND-u Zabok za pomoć djevojčici Mili Domić devet tisuća kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba