Održan 15. Zagorski triatlon

U glavnoj utrci, prvo mjesto osvojili Talijan Jacopo Butturini i Marija Lukina iz Gornje Stubice

Objavljeno: 05.07.2016. Jelena Jazbec

Proteklog je vikenda održan 15. Zagorski triatlon. Glavna utrka bila je sprint triatlon, koja uključuje 750 metara plivanja, 20 kilometara vožnje bicikla i 5 kilometara trčanja. Kao i obično, plivački segmet održao se na Bedekovčanskim jezerima, nakon čega je uslijedio biciklistički dio od jezera do sportskog centra Gornja Stubica, gdje se završilo sa zadnjim segmentom utrke, trčanjem.

Štafetno natjecanje

Pobjednik utrke bio je Talijan Jacopo Butturini, koji je nastupio za triatlon klub Zadar. Drugi je bio domaći predstavnik Matija Lukina iz kluba Rudolf Perešin Gornja Stubica, a treće mjesto pripalo je Denisu Plešeu iz zagrebačkog Zrinskog.
Kod žena, prvo mjesto zauzela je domaća triatlonka Marija Lukina iz kluba Rudolf Perešin Gornja Stubica, druga je bila Chiara Peruško iz Pule, a treća Tereza Vuković Butorac iz kluba Jarun. U sklopu sprint triatlon utrke održano je i štafetno natjecanje, u kojem je pobijedio “Trimax” iz Zagreba, u sastavu Luka Dumančić, Martin Štefan i Vedran Jović. Drugo mjesto osvojio je “Tim Olimp” iz Zaboka, u sastavu Karlo Iljaš, Emilo Androić i Tomislav Poljak, dok je na trećem mjestu bio “Zagreb”, u sastavu Domagoj Dekanić i Frano Duspara.

Utrka građana

Prije i poslije sprint triatlon utrke održale su se promotivne utrke: akvatlon za početnike, akvatlon za kadete te utrka djece i građana u trčanju.
U akvatlonu za početnike najbolji je bio Petar Čigir iz HAPK Mladost Zagreb, dok je njegov stariji brat Renato Čigir bio najbolji u utrci akvatlon za kadete. U utrci građana pobijedio je Luka Dumančić iz Zagreba, a najbrža građanka bila je Vanja Supić iz Slovenije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba