SAVRŠEN PLAN ZA LJETNI DAN

Bili smo na Krku: Ovo je fantastično, uvijek biramo more prije toplica, makar i na jedan dan

Objavljeno: 05.07.2016. zagorjeinternational

Tko ima novca kupa se u moru, a tko nema – doma u lavoru. Popularna izreka u ovom slučaju gubi svoj smisao. Zagorci vole ljeto, a to dokazuju i njihovi odlasci na plavi Jadran. Da je tome tako i da Zagorci koriste sve mogućnosti do odu na jug, pa makar i na dan, pokazuje i broj odlazaka na jednodnevna kupanja na Krk i Punat, čije aranžmane svake subote i nedjelje te praznika tijekom ljeta nudi Presečki grupa. Stoga smo odlučili putovati s našim čitateljima i uživati u primamljivoj ponudi Presečki grupe te doživjeti dašak morskog povjetarca na osunčanoj plaži otoka Krka.

Presečki grupa svojim putnicima omogućava jednodnevno kupanje na otoku Krku, i to u mjestima Krk i Punat, svake subote i nedjelje te praznikom, tijekom cijelog ljeta. Autobusi su vrlo ugodni, putnici svoja mjesta mogu sami izabrati, udobno se smjestiti i avantura počinje. Polazak za putnike je iz Đurmanca, Krapine, Svetog Križa Začretje, Pregrade, Krapinskih Toplica, Zlatara, Bedekovčine te Zaboka i Zagreba. Kreće se u ranim jutarnjim satima, a put traje otprilike tri sata.

Snalažljivi Zagorci

Nakon dolaska na otok Krk, prema dogovoru s vozačem autobusa, grupa dogovara povratak natrag, u koliko sati otprilike im odgovara. Zagorci su uvijek bili spremni za sve nedaće, pa se i u ovom slučaju odlaska na kupanje, osiguraju da im ništa ne fali. A s obzirom na cijene na otoku Krku (kao i duž cijele Jadranske obale), budžet za jednodnevni provod morao bi se popeti na više stotina kuna. Zato domišljati Zagorci sebi osiguraju ručak (u prenosivim hladnjacima), male šatore ukoliko na plaži ne pronađu hladovinu i naravno, hladne napitke kao neizostavnu okrijepu. Samo oni malobrojni ipak se odluče za ručak u restoranu, gdje se cijene ručka (pizza, grill ponuda, morski specijaliteti) kreću od 50 do 200 kuna po osobi. Cijene pića u kafićima i restoranima kreću se od 15 kuna za nezalkoholne napitke, a od 17 kuna nadalje, ako želite popiti hladno točeno pivo. Ukoliko pak ste na plaži, a želja vam je otići na jedan od brojnih kioska duž plaže, kako biste kupili vode ili sokova, cijene vode se kreću od 10 kuna (1,5 litara), dok su sokovi od 18 kuna (za 1 litru) na dalje. Ponuda duž plaže jest brojna, od rekvizita za kupanje, sunčanje, lopti, gastro ponude, osvježavajućih napitaka, voća, sladoleda, no cijene su prilagođene osobama s debljim novčanicima, no ponekad čak i one negoduju. Na plaži smo slučajno obratili pozornost na glasan razgovor stranog turista s njegovom kćeri, koji je ljuto odlučio da više neće večerati po restoranima, jer je na obiteljske večere potrošio previše.
Zbog toga naši Zagorci znaju gdje idu i znaju kako se nositi s krizom u novčaniku. Tako se nosi sve što se može ponijeti, a na plaži se kupi nekoliko kuglica sladoleda, čija je cijena šest kuna po kuglici. Tako da nije preskupo provesti cijeli dan na Jadranskoj obali – uživati u moru i suncu, laganom povjetarcu…
Ukoliko pak želite upoznati mjesto u koje ste se došli kupati, u mjestu Punat nudi se mogućnost provoda kroz izlete u trajanju od nekoliko sati. Samo pet minuta vožnje brodicom od samog mjesta Punta nalazi se otok Košljun, a vožnja brodom do Košljuna koštat će vas 20 kuna. Također, kada stignete na otok Košljun, na kojem se nalazi franjevački samostan i muzej u sklopu samostana, plaća se ulaz u muzej, kojem je cijena također 20 kuna, pa će vas taj kratki izlet, u trajanju od sat vremena, stajati ukupno 40 kuna po osobi.

Žele se vratiti

Nakon povratka u autobus, otprilike oko 19.30 sati, upitali smo naše izletnike što im se najviše svidjelo.
– Zadovoljni smo današnjim izletom, bilo nam je jako lijepo, a najbolji nam je vozač, bolji od Schumachera. Opet ćemo ići na ovakve izlete, ali samo s ovim vozačem – našalili su se supružnici Višnja i Stjepan Dlesk iz Svetog Križa Začretja.
– Hvala Bogu da imamo i to, ovakve jednodnevne izlete. Uvijek je neki nedostatak, ili je promet ili tak nešto, ali OK je inače. U toplice recimo, uopće ne idem, ja sam definitivno za more, pa makar bil i jednodnevni izlet. Kolegica i ja smo stalni putnici, svake godine idemo na kupanje, i to po nekoliko puta – rekla nam je Ana Obadić iz Krapine.
A kako su se provele dvije prijateljice, ispričala nam je gospođa Ivana Nežmahen iz Krapine.
– Bilo nam je fantastično. Posunčale smo se, napapale, dobile gratis vožnju morem na onoj gumi, zato jer smo lani bile ovdje svaki vikend. Prošle godine sam dobila besplatno i jedno putovanje i taj dan je cijeli dan padala kiša. Ali inače, danas nam je bilo fenomenalno, i mi bismo se voljele vraćati svaki vikend – rekla nam je.
Na povratku se malo osjetio umor putnika, no nakon kratkog odmora i sna, putovanje je na kraju završilo pjesmom i novim poznanstvima. Jednostavno, bio je to savršen plan kako provesti vrući ljetni dan.


Pratite nas na Facebooku i budite i vi dio ekipe koja svakog vikenda uživa na Krku!

Ekipa Zagorje Internationala prošle se subote uputila na jednodnevno kupanje na otoku Krku, na koje vas tijekom ovog ljeta svake subote i nedjelje vodi uz pomoć Presečki grupe. Uzbudljiv dan, koji kreće u ranu zoru, kavica uz obalu već u jutarnjim satima, cjelodnevno kupanje, razgledavanje te povratak u ranim noćnim satima, dovoljan su razlog za jednodnevno ljetno osvježenje.
Predahnite od svakodnevnih obveza, odmorite na obali otoka Krka, uz Zagorje International i Presečki grupu. Pratite nagradne igre na Facebook stranici Zagorje Internationala jer Vas svake subote i nedjelje nagrađujemo kartama za odlazak na jednodnevno kupanje. Šaljite nam svoje fotografije s jednodnevnih izleta (na mail: [email protected] ili u inbox Facebook stranice), a kako je bilo ove subote, pogledajte u našoj galeriji. Možete li je nadmašiti? Znamo da možete, jedva čekamo! Najbolje fotografije bit će nagrađene.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba